United Airlines återvänder till Stockholm Arlanda med direktlinje till New York

Som enda amerikanska flygbolag återvänder United Airlines till Stockholm Arlanda Airport och utökar tillgängligheten till USA inför sommarsäsongen 2022 med direktlinje till Newark i New York. Via sitt nav erbjuder flygbolaget 58 direktförbindelser vidare till destinationer över hela Amerika.

Det amerikanska flygbolaget och Star Alliance medlemmen United Airlines, har sedan sommaren 2019 haft ett uppehåll i trafiken på Stockholm Arlanda. Nu återvänder flygbolaget och återupptar den populära flyglinjen till New York från den 14 maj 2022. Säsongslinjen kommer att trafikeras dagligen och kommer att vara den enda direkta förbindelsen som trafikeras av ett amerikanskt flygbolag mellan Stockholm och New York City.

– Vi är glada över att återvända till Sverige 2022 som det enda amerikanska flygbolaget som flyger direkt mellan Stockholm och New York City”, säger Lucas Geerts, United Regional Sales Manager Norra Europa. Vår service från Stockholm ger våra kunder i Sverige direkt tillgång till New York City samt möjlighet att bekvämt ansluta via vårt New York/Newark-nav till 58 destinationer över hela Amerika.

– Vi välkomnar att United Airlines valt att komma tillbaka till Stockholm Arlanda Airport med sin direktlinje till New York kommande sommar. USA är en av våra största handelspartners och en viktig marknad både för frakt, inkommande turism och som ett attraktivt resmål för svenskar, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Försäljning på Swedavia.

Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Newark Liberty International Airport (EWR) kommer att trafikeras dagligen med start den 14 maj 2022. Flight UA69 avgår ARN kl 9:10 och ankommer EWR kl 11:45. Flight UA68 EWR-ARN avgår med start den 13 maj kl 17:25 och ankommer 7:35+1. Alla tider är lokala och kan komma att förändras. 

United kommer att flyga Stockholm – New York/Newark med en Boeing 757–200, med totalt 169 säten – 16 plattbäddssäten i United Polaris® business class och 153 i Economy, inklusive 45 Economy Plus® säten med extra benutrymme och ökat personligt utrymme.

United Polaris business class är en förstklassig reseupplevelse som prioriterar avkoppling och komfort, med högkvalitativa middagar ombord, förstklassiga bekvämligheter och fulla plattsängar.

United i Sverige
United har flugit till Sverige sedan 2005 och ingår i flygalliansen Star Alliance. United-kunder i Sverige kan boka flyg genom united.com, kontakta United Reservations på 08-585-36954 eller sin resebyrå.

United i New York/Newark
Newark Liberty International Airport ligger bara 22 km från Manhattan och erbjuder de snabbaste transferresorna till många delar av staden, inklusive AirTrain-tjänsten till New York Penn Station i centrala Manhattan, med en restid på mindre än 30 minuter.

Högsta prioriterat att säkerställa en säker resa
United har åtagit sig att sätta hälsa och säkerhet först på varje kunds resa, med målet att leverera en branschledande standard för renlighet genom sitt United CleanPlus℠ program. United har gått ihop med Clorox och Cleveland Clinic för att omdefiniera rengörings- och hälsosäkerhetsprocedurer från incheckning till landning och har implementerat mer än ett dussin nya policyer, protokoll och innovationer utformade med kunders och anställdas säkerhet i åtanke. I  Travel Ready Center kan kunder granska inträdeskraven för COVID-19, hitta lokala test alternativ och ladda upp eventuella test- och vaccinationsuppgifter för inrikes och internationella resor. United var det första flygbolaget att integrera alla dessa funktioner i sin mobilapp och hemsida.

United är mer fokuserat än någonsin på sitt engagemang för kunder och anställda. Utöver dagens tillkännagivande har United nyligen:

• Lanserat en ambitiös plan för att förvandla Uniteds kundupplevelse genom att lägga till och uppgradera hundratals flygplan samt investera i funktioner som större överliggande soptunnor, ryggstödsunderhållning i varje säte och branschens snabbaste tillgängliga Wi-Fi.
• Tillkännagivit ett mål att skapa 25 000 fackligt organiserade jobb till 2026 som inkluderar piloter, flygvärdinnor, agenter, tekniker och stationspersonal.
• Tillkännagivit att United kommer att utbilda minst 5 000 piloter till 2030 genom United Aviate Academy, med planen att minst hälften ska vara kvinnor och färgade.
• Krävt att alla anställda i USA blev covid-19-vaccinerade.
• Blivit det första flygbolaget att erbjuda kunder möjligheten att kontrollera destinationens resekrav, boka covid-19-tester och mer på sin mobilapp och webbplats.
• Investerat i framväxande teknologier som är designade för att minska koldioxidutsläppen från flygresor, som ett avtal om samarbete med Archer, en investering i flygplansstartup Heart Aerospace och ett köpavtal med Boom Supersonic.
• Åtagit sig att bli 100 % gröna genom att minska utsläppen av växthusgaser med 100 % till 2050, utan att förlita sig på traditionella koldioxidkompensationer.
• Tagit bort ombokningsavgifter för alla ekonomi- och premiumkabinbiljetter för resor inom USA.