Norwegian uppgraderar möjligheten till självbetjäning på flygplatserna

Norwegian lanserar nya funktioner på incheckningsautomaterna som finns på de flesta flygplatser. Flera tusen har redan utnyttjat möjligheten och platsreservation är mest populärt bland resenärerna men möjligheten att köpa till Fast Track och Priority Boarding är också attraktivt. Utöver uppgradering av incheckningsautomaterna har Norwegian-appen fått en större uppdatering.

I början av mars kunde Norwegians resenärer notera lite förändringar på incheckningsautomaterna. Förutom ny logotype har flygbolaget lagt till fler valmöjligheter. En av de mest populära tilläggstjänsterna är platsreservation.

– Vi har testat möjligheten för resenärer att boka platsreservation på incheckningsautomaterna i en dryg vecka och märker redan att kunderna har välkomnat uppgraderingen med öppna armar. Platsreservation har varit särskilt populärt men vi ser även att möjligheten att lägga till bagage, Fast Track i säkerhetskontrollen och Priority Boarding uppskattas av passagerarna, säger Knut Olav Hoeg, koncerndirektör för IT och Business Services på Norwegian.

– Norwegian ska vara innovativa i utvecklingen av användarupplevelsen och fler tekniska uppgraderingar kommer att fasas in för att våra kunder ska få en ännu smidigare flygresa, fortsätter Knut Olav Hoeg.

Uppgraderingen är nu tillgänglig på de flesta flygplatser som Norwegian trafikerar.

Norwegian-appen med ny profil och fler funktioner
Den uppdaterade versionen av Norwegian-appen ska resultera i en snabbare och mer användarvänlig upplevelse. Målet med uppgraderingen har varit att säkerställa hög kvalitet på både innehåll och utseende.

– Vi noterar att allt fler använder appen, inte bara för att boka flygbiljetter, utan även inför och under resan. Vi är därför väldigt glada över att lansera en ny version som är ännu mer användarvänlig, fortsätter Knut Olav Hoegg.

Förutom teknisk uppgradering har appen fått ny logotype, typsnitt och färger. Designen och utseendet har dessutom förenklats för att både fungera snabbare och bli mer överskådligt.