Salon – en internationell social dining-upplevelse

Restaurang Salon som ligger på boutiquehotellet Villa Dagmar har relativt nyligen uppdaterat sitt mat- och dryckeskoncept tillsammans med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson. Tanken är att det ska vara en internationell social dining-upplevelse i vibrerande atmosfär för stämningsfulla kvällar på en av Stockholms hetaste gator.  

Villa Dagmar har funnits i drygt två och ett halvt år, det är populärt både att övernatta, ta en drink eller att avnjuta en god middag eller lunch här. Man erbjuder stämningsfulla mat- och dryckesupplevelser skapade av de tvåstjärniga Michelin-kockarna, Daniel Höglander och Niclas Jönsson. Här förenas gastronomi, hjärta och höga ambitioner med en varm och personlig service av den eminenta sommelieren Rasmus Klintberg. 

Á la carte-menyn består av 25 rätter samt en sju- och femrättersmeny, som varieras efter krögarnas tycke och smak samt efter säsong.  

Restaurangen passar lika bra till den mysiga daten som till en härlig kväll med vännerna. Här njuter man till fullo av den mysiga miljön, goda drycker, utsökt mat och en fantastiskt trevlig servitör som guidar genom en middag på ett trevligt sätt. 

Villa Dagmars unika Champagne på Salon 

För att frestas lite extra så rullandes den vackra och välfyllda champagnevagnen in. Vem kan då motstå ett glas god champagne. MV18 Henri Giraud Aÿ Grand Cru’’Cuvèe Villa Dagmar’’ är ett av Villa Dagmars huschampagne, som de bara har tagit in 25 flaskor av. Det kändes verkligen som att det var ett måste att ta ett glas av den goda champagnen.  

Hela menyn består av mellanrätter. Servitören rekommenderar att man beställer in 3 – 4 mellanrätter var. Fyra olika rätter var, känns alldeles lagom till middag och en söt liten dessert på det. Menyn är på franska, för en som knappt kan ett ord franska var det riktigt spännande att se vad som kom in. Skämt och sido, alla rätter är välgjorda, färgglada med trevliga smakkombinationer. Maten serverades dessutom i olika vackra skålar, tallrikar och grytor och naturligtvis kombinerades alla rätter med goda och passande viner från den trevliga vinlistan. 

För att nämna några av våra favoriträtter så var ”Singapore Crab Style” med Tiger shrimp, crab & riz riktigt god. Likaså Squid ”Spaghetti”, Saffron barigoule & carciofini.  

Salon kockarna hade verkligen lyckats mycket bra med kötträtterna. Galician Yakitori Dry aged sirloin, foie gras, garlic & pear Eau de Vie och Mediterranean BBQ, Saint-Maure & egg plant är utsökta rätter.  

Till dessert rekommenderas starkt en Frozen Crèmes Cru 15/1 med Citrus & Madeira- champagne Zabaglione & Sicillian pistachios. Den är en fin kall och lagom söt dessert.  

Öppettider 

Salon håller öppet onsdagar till lördagar från kockan 17.00. Men boka bord, för det är en populär restaurang.  

Hitta hit 

Nybrogatan 25-27, Stockholm