Tre starka svenska resetrender inför 2022

Vi har lämnat året 2021 bakom oss och redan nu är många är i full gång med planering för det här årets resor. Finnair presenterar några aktuella resetrender och heta resmål 2022.

Under de senaste månaderna har vi återigen börjat röra oss utanför de svenska gränserna då lusten att resa växer allt mer. Det syns inte minst i antal bokningar hos Finnair där bokningsgraden för resor ökat markant jämfört med samma period förra året.

– Med ett nytt år framför oss vill många ha en nystart. Efter en lång tid av begränsningar vill vi uppleva något nytt. Kanske har pandemin fått många av oss att än mer uppskatta möjligheten att se spännande delar av världen när vi kan, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef Finnair. Vart svenskarna vill resa är tydligt: Thailand är det resmål som toppar listan dit fler och fler bokningar görs. Det näst populäraste resmålet är USA. Efterfrågan för just dessa destinationer ser Finnair är kopplat till direktflygen från Arlanda. På grund av populariteten kommer direktflygen att fortsätta under nästa vinter.

Restrenderna 2022

Exklusivitet

Efter flera år av ett begränsat resande ser Finnair även ett ökat sug efter mer exklusivitet under resorna. Fler resenärer väljer att boka business-biljetter, något som tyder på att svenskarna vill lyxa till sin resa redan från start.

Välbefinnande

Nytt år, nytt jag. Så brukar det ofta låta när man står och skålar in det nya året. Men det går även att se detta i sättet vi vill resa. Det finns ett större intresse att ta hand om sig själv och fokusera på att äta bra och träna. Varför inte åka till Phuket för att uppleva harmoniska stränder och helande platser som exempelvis Big Buddha?

Resa hållbart

Hållbarhet blir bara allt viktigare och diskussionen om hur man reser mer hållbart är ständigt närvarande. En stor trend som går att uttydas är hur man gör just det. Det kan vara allt ifrån att vara borta under en längre tid eller välja ett flyg som är mer hållbart

Los AngelesDirektflyg från Arlanda till Los Angelesgår för nuvarandetre gånger i veckan på tisdagar, fredagar och söndagar. Direktflygen från Los Angeles till Arlanda kommer ske tre gånger i veckan på måndagar, onsdagar och lördagar. MiamiDirektflyg går från Arlanda till Miami på måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar. Detta gäller till och med 22 april 2022, med sista flyget från Miami 22 april.