SLS Dubai Hotel & Residence

Hotellgruppen SLS har lyckats med konststycket att lansera ett hotell som är värt resan – helt på egen hand. Beläget på bästa adressen i Downtown Dubai, bara ett stenkast från Burj Khalifa, ståtar detta 75-våningar höga hotell med 360-graders fri utsikt åt alla håll.  Snacka om utsikt! 

Paul Bishop  

Bakom den hisnande designern står Arkitektfirman Aedas med den hyllade designers Paul Bishop i spetsen. Den överdådiga Sky Lobbyn är juvelens krona och ligger på 71:a våningen, två av Dubais högsta infinitypoolerna är placerade på 75:e våningen och det lyxiga Spaet Ciel finns på 69:e, alla arkitektoniska mästerverk med makalösa utsikter. 

Lobbyn 

Ingen klassisk tråkig incheckning här inte. Istället susar man upp mot himlen i en hiss som färdas med sju meter per sekund, till hela 71 våningen. Här möts man av flera incheckningsbord i brons, inramade av höga fönster som går från golv till tak. I taket gigantiska l ljuskronor och ovanför hissarna sitter en väggmålning föreställandes kung Midas och hans grekiska gudinnor. 

Rummen 

SLS Dubai Hotel & Residences har 254 hotellrum, 371 bostäder och 321 hotelllägenheter.  Pampigast av dem alla är Vanilla Sky Premium King Suite, som mer än 1100 kvadratmete och har två stora balkonger och ett badkar med utsikt över Burj Khalifa. Här vill man garanterat aldrig lämna rummet.  

Restauranger 

Fi’lia, 

Wow säger jag bara. Detta är en helt kvinnlig restaurang med ett italienskt koncept som ligger på våning 70. Menyn är uppdelad i tre sektioner – nonna (farmor), mamma (mamma) och filia (dotter) – och innehåller recept som gått i arv genom generationer. Vi hade turen att få träffa den yngsta familjemedlemmen; ”dottern” och fick en smakupplevelse av diverse italienska medelhavsrätter som heter duga Oavsett om det är pizza, pasta, burrata eller nygrillad skaldjur du är sugen på – Fi’lia gör ingen besviken. 

S Bar 

Intill lobbyn ligger coola S Bar, en sofistikerad plats med guldsoffor, lätta tilltugg och en spännande mixologi-meny på temat ”helgon och syndare”. 

Carna 

Detta lummiga steakhousem med gigantiska kristallkronor, gröna sammetssoffor och inomhusväxande träd ligger på 74:e våningen. Bakom konceptet finns ingen mindre än den prisbelönta italienska slaktaren Dario Cecchoni. 

EllaMia  

Ett mysigt cafékoncept på bottenvåningen som ger en känsla och smak av Los Angeles kaffekultur. Här finns varma drycker, kakor, kakor och konfektyr. 

Ciel Spa 

Ciel är ett signaturspa som erbjuder en skyhög tillflyktsort för avkoppling och välbefinnande. Inrett i neutrala toner och med behandlingsrum, pooler, upplevelseduschar, ångbad och två utomhusterrasser, ger detta spa en härlig känsla av lugn och ro. 


Text: Jessica Berghult