Sandhamn Seglarhotell

På Sandhamn Seglarhotell kan du alltid uppleva skärgården — varje dag, året om. Här får du tillgång till en av Stockholms mest unika och anrika öar. Du bor i en modern och avslappnad miljö med god mat och ett mysigt spa. Det sprudlar i restaurangen och en mängd olika aktiviteter som gör hotellet livligt året runt. 

Under den intensiva sommaren ön lever upp och hotellets beach club och uteservering står öppna för fest och umgänge. Resten av året fylls hotellet av konserter, julbord, temaveckor och andra aktiviteter. Kanske finns här då en annan känsla, med utrymme för stillhet och tid för eftertanke. En plats där naturen är förförande vacker och väntar på att fler ska upptäcka den. 

Sedan 2019 driv Seglarhotellet av paret Johanna Nordström och Marcus Wallen som ett modernt skärgårdshotell med avsikten att vara en destination för alla. ”Att ha att ha öppet året runt ett av de viktigaste beslut vi fattat för att visa att vi vill finnas till och vara ett alternativ för alla som vill uppleva naturen året runt” säger Johanna. På en destination som Sandhamn blir det som i många andra fall hotellet som blir motorn för samhället på ön. ”Personalen är vår viktigaste tillgång och vi är otroligt stolta över hur dom brinner för våra gästers stund hos oss” säger Johanna. 

Men det gäller även att våga gasa för att vinna förtroende och trygghet. Flera satsningar har lyft hotellet till helt nya nivåer – rummen renoveras med inspiration från skärgården och naturen och våras så byggdes hela köket om ifrån grunden. Nu är det ett modernt kök i toppklass som drivs av kockar från Stockholms mest populära ställen där menyn inte lämnar något mer att önska. Dessutom finns det numera en restaurang till, kallad Orangeriet som kan användas året runt för privata event och sommartid spelas här Edit Piaf och serveras skaldjur. 

Just nu ligger spat under luppen för att bli en tydlig spadestination tillsammans med att det skapas nya aktiviteter hela tiden. Musiken har en tydlig närvaro hela tiden och det bokas löpande band och artister för att ge en mer spännande upplevelse. Sommartid är det självklart med DJ´s och band mest hela tiden men coola artister på andra tider på året ökar intresset för hotellet året runt. 

Seglarhotellet är en plats för möten. För paret som vill ta en paus från vardagen, för barnfamiljen som vill få tid att umgås under loven och arbetsteamet som vill uppleva något alldeles särskilt. På ön finns aktiviteter som passar alla, här kan man förstås ta långa promenader och njuta av närheten till havet och i den charmiga byn finns flera butiker och restauranger med genuin och lokal känsla. Men här finns även allt för de mer äventyrliga som vintersegling, vedeldade bastuflottar, djuphavsdykning och fiske.  Här finns en komplett konferensanläggning men även utmärkta möjligheter för den som bara vill jobba remote i en härlig skärgårdsmiljö en dag eller två.  

Så varmt välkommen till Sandhamn Seglarhotell, en plats för stora upplevelser nära naturen och havet.