Ny etablering på Arlanda – isländska PLAY lanserar direktlinje till Reykjavik

Foto: Swedavia

Det nystartade isländska lågprisbolaget PLAY etablerar sig för första gången i Stockholm med en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till den isländska huvudstaden Reykjavik.

Det isländska lågkostnadsbolaget började flyga sommaren 2021 och i maj 2022 lanserade PLAY den första linjen i Sverige mellan Göteborg och Reykjavik. I vår utökar PLAY sin närvaro i Sverige och lanserar en direktlinje från Stockholm Arlanda.

– Vi välkomnar PLAY till Stockholm Arlanda Airport och den utökade tillgängligheten mellan Sverige och Island. Att PLAY ser fler möjligheter på svenska marknaden och väljer att etablera sig även i Stockholm är verkligen glädjande och ger fler resenärer både till och från Sverige möjlighet att uppleva Islands vackra natur eller träffa nära och kära, säger Charlotte Ljunggren, Chief Commercial Officer på Swedavia.

PLAY´s etablering på marknaden innebär att det blir konkurrens på trafiken mellan Stockholm och Reykjavik. Det är en populär linje, framför allt bland privatresenärer, varav många reser för att besöka släkt och vänner. Före pandemin var det en mix av resenärer både från Sverige, Island och andra länder som antingen stannade på Island eller flög via Reykjavik vidare till Nordamerika.

– Stockholm är en fantastisk stad, och svenskarna är ett nyfiket folk, som älskar att resa. Det är ett stort nöje för mig att skapa en hanterbar resa mellan Sverige och USA – både vad gäller logistik, restid och pris, säger Birgir Jonsson, CEO på PLAY. Det har varit ett par tuffa år i flygbranschen, men vi prioriterar ändå att hålla biljettpriserna så låga som möjligt. Våra kunder vill resa och vi försöker göra det möjligt för så många som möjligt – både när vi bygger ut vårt nätverk och när vi håller priserna på en nivå där de flesta kan delta.

Från den 31 mars trafikerar PLAY Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Keflavik International Airport (KEG) 4 gånger i veckan på måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar, året runt med flygplanstypen Airbus A321Neo.