Mötesplatserna du aldrig sett förut

Bekvämt och hållbart men ändå med charm. I Schweiz finns exklusiva mötesplatser för de mest kräsna. Ta kollegorna på konferens i ett nobelprisvinnande laboratorium, ett tropiskt växthus – eller ombord på en flotte på drift mellan alptoppar. 

I Schweiz kombineras tysk ordning med italiensk charm och fransk finess, vilket ger perfekta förutsättningar för inspirerande möten. Här är tio platser med det lilla extra, handplockade för svenska researrangörer av Switzerland Tourisms nordiska representation i Stockholm. 

1. CERN 

På gränsen till Frankrike ligger forskningslaboratoriet CERN. Här bedrivs stor forskning om universums minsta partiklar, det var exempelvis här Higgspartikeln upptäcktes. Forskare härifrån har mer eller mindre en stående prenumeration på nobelpris. 

Kika in i världens största partikelaccelerator när ni är här. I den 27 meter höga Globe of Science and Innovation finns även möjlighet att ordna middagar och seminarier för era anställda. 

2. Tropical House Frutigen 

Smältvatten från alperna möter tropiska växter i detta enorma växthus. Plats finns för 120 personer, restaurangen serverar rätter på råvaror från de egna odlingarna av fisk, kaviar, frukt och kryddor. 

Hållbarhet står i fokus och som gäst erbjuds du en exklusiv visning av anläggningens livsmedelsproduktion, resurseffektiva materialkretslopp och förnybara energi från berggrunden. 

3. Olympiska muséet 

Ha konferens bland mästare och guldmedaljer. Olympiska muséet i Lausanne är ett måste för det sportintresserade arbetslaget, här finns världens största samling OS-memorabilia. 

Tävla i både olympiska och icke-olympiska grenar innan ni slår er ner för tätt samarbete i en möteslokal med en hisnande vy över Genèvesjön. Bättre förutsättningar för att få i gång vinnarmentaliteten och stärka lagkänslan är svåra att hitta. 

4. Kartause Ittingen 

Det tidigare klostret i Ittingen har förvandlats till en komplett mötesanläggning med modernt inredda rum i historiska byggnader. I de omgivande trädgårdarna växer råvaror till hotellets restaurang. 

Här vill du stiga upp okristligt tidigt för att hinna med allt som erbjuds: meditation bland timjansplantorna, skattjakt, skogsfondue och osttillverkning innan kvällen kanske avrundas i baren – belägen mellan de tidigare kobåsen i ladan. 

5. InnoTren 

De bästa idéerna kommer på resande fot. InnoTren får dig att glömma allt vad mjölktåg och plyschklädda tunnelbanesäten heter. Här får ditt team panoramautsikt över det schweiziska alplandskapet från den rätromanska tågbanans första rullande konferensrum.  

Tåget går längs legendariska Glaciärexpressens spår från S:t Moritz till Zermatt och ger möjlighet att upptäcka mer av Schweiz utan att förlora en minut värdefull arbetstid. 

6. Outside Society och Office Caravan 

Flytta ut mötena i naturen och idéerna ur komfortzonen. Här är två mötesplatser som låter naturens innovationskraft flöda obehindrat utan att tumma på bekvämligheten. 

Outside Society erbjuder konferens i en utfällbar låda vid den idylliska floden Aare nära Bern, medan Office Caravan tar er dit ni vill i de magnifika bergen runt S:t Moritz. 

7. Netzwerk Neubad 

Det tidigare badhuset i Luzern har konverterats till en unik möteslokal där det är omöjligt att ta sig vatten över huvudet. Inomhuspoolen (nu tämt) är en perfekt plats för kreativa möten, seminarier och kulturhändelser. 

Förutom catering och högklassig service erbjuder Neubad en egen nattklubb i källaren. För den som vill ta konferensupplevelsen ända in i kaklet. 

8. Open Church Elisabeth 

Få en extra välsignelse för affärsplanen eller strategin ni arbetar på – mitt i Basel slår denna magnifika kyrka upp sina portar för möten, evenemang och middagar.  

Och … det finns ingen anledning att oroa sig. De högre makterna är införstådda med att champagne, vin och öl ofta är ett önskat inslag vid lyckade event. 

9. Zürich Zoo 

Härifrån kommer era medarbetare hem och berättar att den senaste jobbresan var rena rama djurparken. Och det är en bra sak! På Zürich Zoo samsas ni med gorillor, lejon, noshörningar och giraffer för en fullfjädrad naturupplevelse mitt i storstaden. 

Parken har ambitiösa projekt för att återföra djuren till deras naturliga habitat. Tyvärr gäller det även för konferensgäster. 

10. Eventfloss Zürichsee 

Kasta loss kreativiteten med endast en flotte mellan er och Zürichsjöns spegelblanka vattenyta. Eventflotten har plats för tolv personer och erbjuder naturligtvis såväl mat som wifi. 

Behöver ni prata affärshemligheter eller vill njuta av total avskildhet, be bara kaptenen lämna er för ankar vid någon obebodd ö. Besättningen hämtar upp er när ni är klara.