La Girafe växlar upp med två nya systerkrogar
Pontus Frithiofs och Thomas Dahlstedts kvarterskrog La Girafe på Kungsholmen har öppnat igen. Det mångkulturella franska bistrokonceptet har genomgått en enklare renovering, där restaurangen fått ett nytt skickligt team och en ny meny. Dessutom expanderar La Girafe med två systerkrogar under 2023.
Pontus Frithiof, tillsammans med Thomas Dahlstedt och Nordrest, öppnar återigen sin populära kvarterskrog La Girafe på Fleminggatan 39, Kungsholmen. La Girafe, som öppnade under pandemin 2020, blev snabbt populär bland Kungsholmsborna, arbetande i området, samt besökare som i all enkelhet slank in för en kaffe eller ett glas vin, en lunch eller för att avnjuta olika smakkombinationer från menyn.
De som har besökt La Girafe tidigare kommer känna igen sig, men överraskas av nya inslag sett till belysning, tyger och dekorationer som gör atmosfären mer ombonad. Det förfinade konceptet tas vidare till två systerkrogar som öppnar under 2023, en på Arlanda Terminal 5 food market och den andra på en ny ort, vilken offentliggörs inom kort.
De som har besökt La Girafe tidigare kommer känna igen sig, men överraskas av nya inslag sett till belysning, tyger och dekorationer som gör atmosfären mer ombonad. Det förfinade konceptet tas vidare till två systerkrogar som öppnar under 2023, en på Arlanda Terminal 5 food market och den andra på en ny ort, vilken offentliggörs inom kort.
–Vi är glada över att få öppna vår kvarterskrog på nytt. Den har blivit ännu mysigare och har fått en helt uppdaterad meny, fylld av god mat och dryck. Detta i kombination med ett nytt grymt erfaret team som kommer ta väl hand om våra gäster. Vi alla delar ambitionen om att göra La Girafe mer tillgängligt och till det naturliga valet för alla som önskar det lilla extra, snabb och bra service till rimliga priser, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.
Teamet på Kungsholmen har fått tillskott av flera skickliga medarbetare. Erik Gustafsson är ny köksmästare, som återvänt till Stockholm från restaurang ’Cat Fish’ i Singapore. Michelle Broman-Ek är ny restaurangchef, tidigare på Jacquline’s i samma roll. På plats är också Cathrine Almqvist, Pontus-gruppens mångåriga sommelier som tog silverplatsen i årets upplaga av ’Lily Bollinger 2022’. Det som förenar dessa tre är att de alla har arbetat i Singapore, något som säkert kommer ge influencer i såväl service som meny lite längre fram.
Den nya menyn har, utöver kökets franska klassiker och signaturrätter som La Girafes vietnamesiska nems, kryddats med många mindre rätter så som charkuterier, burrata caprese, råbiff ”Two bites”, pasta med höstsvamp, burgare, vegetariska rätter och delikata desserter. I cafédelen serveras frukost med bland annat nybakade croissanter och ett fräscht lunchutbud med både kalla och varma rätter, även för takeaway.
Cathrine Almqvist har utökat vinlistan och tillsammans med Mario E. Moroni, chefsommelier Pontus Group, utvecklat drinklistan för livligt barhäng och afterwork på bubbelonsdagar, månadens vintorsdag och fredagsfirande.
–Det är väldigt roligt att vår giraff-familj växer. Därför har vi tagit tillfället i akt att utveckla konceptet ytterligare på moder-giraffen på Kungsholmen. Vi är mycket glada och förväntansfulla över att få lansera våra systerkrogar, säger Thomas Dahlstedt, ägare och grundare Nordrest.