Fyra grundläggande tips om hur du når ut via sociala medier  

Att nätverka i sociala medier för att bygga varumärke kan både vara roligt och effektivt. Det har även sina utmaningar. Här kommer några grundläggande tips av Nina Jansdotter, som är karriärcoach, beteendevetare och influencer.  

  1. Var mer uthållig 

Många ger upp för tidigt och säger ”det gav inget”. Det tar tid att bygga upp förtroende både på nätet och utanför. Att skapa stora kanaler tar ofta många år. En del av mina grupper på Facebook har jag jobbat med i närmare tio år. Det är värt att tänka på innan du har postat inlägg i några veckor för att sedan tappa sugen. Med tiden lär du dig också vad som fungerar för dig. 

2. Ta rygg på andra 

När du ser någon som har liknande jobb som du har och som det verkar fungerar bra för i sociala medier. Följ då denne och observera vad det är hon, hen eller han gör för att få resultat. Lär dig vad som verkar fungera och vad som inte gör det. Men undvik att kopiera rakt av utan hitta din egen stil. Inspireras av andra men gör din egen grej. 

3. För dialog 

 Du ökar din spridning om du pratar med människor. Tänk på att det är en social plattform du är på och människor är i grunden där för att ”umgås”. Hitta ett sätt att prata med de som är där på ett sätt som passar, så att du inte upplevs som en som bara spammar reklam. 

4. Tillför värde 

Vad kan du dela med dig av för kunskap och inspiration som andra kan ha nytta av. Bidra med det du kan och många kommer vilja följa dig och en del av dina följare kommer också att bli nöjda kunder.