Det anrika möter det moderna 

På Höörs gästgiveri förenas det gamla gästgiveritänket med det moderna mötestänkandet. De har gamla och stolta anor att leva upp till och det fungerar väldigt väl. De har lyckats skapa ett koncept som fungerar både för privatpersoner och för affärsmöten. Här förklarar VD Bengt Mårtensson och Petra Malmström, eventansvarig mer.  

Det närmaste begreppet som beskriver deras verksamhet är som en modern country club. När man kliver in så tänker du kanske först att du är på ett vanligt gästis men snabbt brukar du förstå att det är så mycket mer än det traditionella.  

– Vi utmärker oss genom att vara väldigt personliga med modern touch och med en framåtanda att vilja mer och fånga en större publik, till exempel med våra musikevenemang.  

Med maten är de heller inte kvar i den gamla gästgivarkulturen även om det är mycket husmanskost på lunchen, tillägger Bengt.  

– Vi hänger med i både mat och dryck så att vi kan tillfredsställa en bred målgrupp. Jag tar ett exempel. Förra veckan hade vi ett företag här på konferens och de var tjugofyra kvinnor i ledningsgruppen, där flera var veganer och vegetarianer. Då behöver vi kunna matcha det med bra rätt mat.  

De är väldigt noga med att se gästen och att anpassa sig så långt de kan. Deras koncept är långt ifrån de tekniska hotellen där gästen checkar in och får en tagg och fjärrkontroll och där man får sköta sig mest själv.  

Hotellets läge lämpar sig för teambuildning 

Ytterligare en fördel som de gärna lyfter fram är att de som är på konferens hos dem verkligen är där. Det finns ingen stad att slinka iväg till och att vara på ett ställe stärker teambuildingen-  

Det är stora fördelar med att abonnera hela hotellet för aktiviteter, menar Petra. Man kan nyttja hela hotellet. Man arbetar där och äter sin lunch.  

– Det finns fina vandringsstråk och naturområden runt oss och möjlighet att sitta både inne och ute och jobba, eller att vara i vårt spa.  

I hjärtat av Skåne  

En av deras största fördelar är de ligger mitt i Skåne. Det gör att de har nära till allt och att de även har en lokal publik som de värnar om och som verkligen har hittat dem.  

– Höör är även traditionsenligt en rekreationsort. Kombinationen av skog och vatten finns inte på så många andra ställen i Skåne i samma utsträckning. Under stora delar av 1900.- talet var Orups sjukhem ett konvalesenthem för patienter med lungproblem och vi vill fortsätta i den andan. Det finns hela nitton, naturreservat i Höörs och Eslövs kommun, avslutar Bengt.