Clarion Collection kammar hem priset för Sveriges bästa hotellkedja 2022 under Grand Travel Award

Grand Travel Award delade igår ut reseindustrins mest prestigefyllda priser på Grand Hôtel i Stockholm. Framröstat av både svenska folket, affärsresenärer och nationella resebyråanställda tog Clarion Collection hem förstapriset som Sveriges bästa hotellkedja. Grand Travel Award arrangeras årligen av tidskriften Travel News, med syfte att hylla aktörer inom resebranschen som utmärker sig.

Nyckeln till framgången är kombinationen av det unika matkonceptet där frukost, fika och kvällsmat alltid är inkluderat i priset tillsammans med en hög servicenivå på personalen.

Den sköna atmosfären på hotellen med ett stort fokus på det danska livstilskonceptet “hygge” gör att Clarion Collection tilltalar både helgbesökare och arbetsresenärer som bor en längre tid.

Även lokala stamgäster återkommer dagligen för att ta del av både kvällsmaten och den varma stämningen på hotellen.

– Jag tycker Clarion Collection är en väldigt tilltalande kedja med sina lite mindre hotell. Att frukost, fika och kvällsmat ingår förstärker hemmakänslan och det är högt i tak och hög servicegrad hos personalen vilket gör att jag vill återvända ofta, säger stamgästen Jonas Malmquist, Senior Designer på Coop.

Under en tid där många branscher har lidit har hotellkedjans grundpelare med hyggekänsla visat att det tilltalar en bred publik.

Vi har lagt stor vikt vid närvaron hos personalen i all kommunikation med gästerna, där varje gäst ska bli sedd och väl bemött. Det tillsammans med vårt fantastiska matkoncept där vi bjuder på kvällsmaten, utöver frukost och fika, har tillsammans varit bidragande faktorer till den glädjande vinsten som Sveriges bästa hotellkedja, säger Clarion Collections drifsdirektör i Sverige Richard Svartvik.

Alla nomineringar baseras på en undersökning gjord av Travel News och Fürst Scandinavian Research bland 1400 medarbetare på Sveriges resebyråer.

Nominerade i kategorin “Sveriges bästa hotellkedja” var följande:

Best Western Plus

Clarion Collection Hotels

Clarion Hotels

Comfort Hotels

Elite Hotels

Park Inn by Radisson

Quality Hotels

Radisson Blu

Scandic Hotels