Bonusfamiljen blir biofilm

Den 2 december 2022 är det biopremiär för Länge leve Bonusfamiljen. Vi har fått en pratstund med Fredrik Hallgren som spelar en av huvudkaraktärerna. 

Serien Bonusfamiljen har vuxit sig starkt genom åren, vad i serien tror du att det är som gör den så populär? 

– Jag tror att det beror på att vi har lyckats hitta ett universum där man känner igen sig i både situationerna och i karaktärerna och där vi i alla instanser i produktionen jobbar hårt för att det ska bli så bra och trovärdigt som möjligt.  

Vad i serien följer med till filmen?  

– Tycker att vi lyckats få med oss alla ingredienser från serien in i den här filmen, tror verkligen ingen som gillar serien kommer bli besviken. Det är som ett specialavsnitt och förlängning av serien. 

Och på vilket sätt kommer filmen att skilja sig åt i jämförelse med serien? 

– Den kommer framför allt vara snyggare och mer filmisk i sitt berättande.  

Vad har du för relation till din karaktär Martin? 

– Både älskar och hatar honom faktiskt, han är ju jäkligt jobbig men han har också ett stort hjärta och vill oftast väl. Han är ju lite av ett förvuxet barn. 

Känner du igen dig i din karaktär? 

– Ja vissa sidor av mig kan jag verkligen känna igen mig i, hans närhet till att känna sig sårad och hur han hanterar det kan jag känna igen mig. Och hans sarkasm. Men jag personligen ligger nog längre ner på skalan, på en lite mer ”normal” nivå liksom.  

Lever du själv i en Bonusfamilj? 

– Nja, beror kanske på vad man menar med bonusfamilj. Jag har inga bonusbarn så men mina egna barn har ju vuxit upp med bonusmammor osv… 

Hur tycker du att historien om Bonusfamiljen har utvecklat sig? Från start till långfilm. 

– Tycker den följer en ganska tydlig röd tråd, men som liksom trasslar in sig mer och mer i sig själv på något sätt. Så där som livet ibland kan göra, haha. 

Hur har din karaktär (Martin) utvecklat sig under resans gång? 

– Han har haft lite olika ”temperaturer” under säsongerna tycker jag, liksom olika grader av att vara den jobbiga och besvärliga personen i rummet på något sätt. Han strävar ju efter att utvecklas och bli bättre men det går ju så där för honom tycker jag, haha.  

Du är kanske den som känner din karaktär mest, hur mycket får du vara med och påverka honom? 

– Väldigt mycket, redan från start faktiskt. Det har varit väldigt öppet och kreativt hela vägen, alla vill ju att det ska bli så bra som möjligt och att det ska bli bra sväng i scenerna.  

Hur ser den privata relationen ut mellan er skådespelare? Ni har ju fått följa varandra under ett par år, inte minst de yngre som i viss mån vuxit upp med sina karaktärer.  

– Vi är ju som en enda stor familj, vi har sjukt kul tillsammans och tycker om och respekterar varandra. Barnen har ju liksom vuxit upp och blivit vuxna under seriens gång, det är otroligt häftigt att fått vara med om det. Både privat men också i yrkesrollen som skådespelare.  

Hur är det att jobba med Felix Herngren som regissör? 

– Det är fantastiskt lyxigt att få jobba med Felix som har ett väldigt bra öga för vad som funkar och inte, man känner sig väldigt trygg med honom som regissör. Men vi har ju faktiskt även jobbat med andra regissörer som också är toppenbra, det är ju en lycka att gå till jobbet när det bara är bra människor på alla instanser!  

Har du någon personlig höjdpunkt från filminspelningen? 

– Många många men kommer och tänka på en scen som var väldigt rolig att spela in, vi hade en scen där vi spelar kort på ett landställe och det kommer fram att Patrik har en övervakningskamera monterad hemma i huset, det var en skrattfest så jag gissar att den som skulle klippa ihop den scenen inte hade det så lätt. Men det blev ju väldigt bra ändå, trots att vi sprack konstant.  

Långfilmen Länge leve Bonusfamiljen är regisserad av Felix Herngren och skriven av Moa Herngren. Bakom idén står upphovsmännen Clara, Felix och Moa Herngren. TV-serien Bonusfamiljen har sänts på SVT i fyra säsonger och har varit en stor publiksuccé både i Sverige och internationellt på Netflix.