Anrika Adlon Kempinski i Berlin levererar på alla plan 

Adlon Kempinski i Berlin har blivit ett av mina favorithotell av fler anledningar och jag har fått möjligheten att bo där flera gånger då jag har haft uppdrag i Berlin senaste tiden. Här sammanfattar jag Nina Jansdotter mina besök samt recenserar deras restaurang Brasserie Quarré som ligger på bottenplan och har fin utsikt både inifrån och från den trevliga uteserveringen.  

Det mest uppenbara som skapar en härlig upplevelse är det faktum att hotellet ligger där det gör, precis vid Brandenburger Tor. Det historiska vindslaget och att Adlon Kempinski har blivit mer som en institution än som bara ett hotell, känns inte bara av när jag tittar ut genom fönstret ut på torget fullt av turister och andra som har det på sin bucketlist att besöka platsen.  Utan det märks i varenda vrå i byggnaden och i bemötandet av personalen.  

Servicen är i världsklass och designen likaså. Ett lyxhotell med sober still som gör att det blir en lugn och harmonisk miljö som på ett plan skapar en känsla av att vara gäst hemma hos en förmögen och gästvänlig vän.  

Miljön lockar till sig gäster från hela världen, både de som är där för affärer eller politiska besök. Bredvid hotellet ligger ett antal ambassader. Den närmaste är USA´s ambassad. Adlon Kempinski är därav inofficiellt det första valet för statsbesök och det märks att personalen är van vid kändisar som kräver hög säkerhet Ofta bildas horder av fans utanför som vänta på att deras idol ska stiga ur limousinen.    

Därtill har Adlon Kempinski Tysklands största utbud av sviter, inklusive tre presidentsviter och dessa sviter är helt otroliga. Bekväma även att kunna ta möten ifall du vill vara mer avskilt. Fast den underbara lobbyn passar även ypperligt för bra samtal kring affärer eller med en vän eller familjen. Sedan finns det även många bra typer av rum att boka för både större och mindre konferenser om det skulle vara planen.  

Vad gäller mat och dryck så får de full pott även här. Frukosten är magnifik och bara den värd ett besök och det som serveras i lobbyn likaså. Senaste gången jag var där hade jag förmånen att även kunna ta mig tiden att testa deras eminenta restaurang Brasserie Quarré, vilket jag var mer än nöjd med att jag gjorde för, återigen både mat och servicekänslan är på topp. Vinlistan likaså som mer liknar en bok än en vanlig vinlista. Det var sida upp och ner med exklusiva och noga utvalda viner.  

Matgenren de erbjuder är en kombination av franska och tyska rätter med en modern twist. De har genomgående färska råvaror av mycket hög kvalite och du kan hitta både klassiker du känner igen och nyskapande rätter. Personligen uppskattar jag att de hade mycket att välja på för mig som vegetarian och att de tillredde grönsakerna så att de blev krispiga och goda precis som jag gillar. Sedan kan jag säga att deras efterrätter är supergoda. Vi gick därifrån mycket mätta och belåtna. Hit återkommer jag gärna och prövar fler av deras läckerheter. 

Text: Nina Jansdotter Foto: Adlon Kempinski