Air Baltic – Världens grönaste kommersiella flygbolag

Air Baltic har sin huvudsakliga hubb i Riga i Lettland, men har även en tillväxtstrategi som sträcker sig långt utanför landets gränser. Dubai är en av Air Baltics populäraste långdistansflygningar och airBaltic flyger mellan Riga och Dubai, fyra gånger i veckan. Ett komplett schema över airBaltic-flyg och biljetter till de nya destinationerna finns på företagets hemsida; airbaltic.com. 

På dessa långdistansflygningar använder airBaltic sin nya Airbus A220–300 som är det mest miljövänliga kommersiella flygplanet I världen. Airbus A220-300 har 20 % mindre koldioxidutsläpp och 50 % mindre NOx- utsläpp. 

– Vi är stolta över att kunna erbjuda våra passagerare en så unik destination som Dubai, som nu förbinder Östersjöregionen med Förenade Arabemiraten med en av de längsta flygningarna på vår ruttkarta. Dubai har varit en av de mest efterfrågade destinationerna bland våra passagerare sedan en tid tillbaka, och det kommer att stå som värd för Expo 2020, som lockar mycket intresse för denna stad, säger Martin Gauss, verkställande direktör för airBaltic. 

AirBaltic är ett aktiebolag som grundades 1995. Dess primära aktieägare är den lettiska staten. AirBaltic står för Air Baltic Corporation AS, och förbinder den baltiska regionen med över 70 destinationer runt om i Europa, Mellanöstern och OSS. Under de senaste 25 åren har airBaltic utvecklats som det i särklass mest kända internationella varumärket i Lettland och ansvarar för mer än 2,5 % av Lettlands BNP.