Jessie Sommarström blir gastronomisk chef på Sodexo
Jessie Sommarström blir Head of Food Services på Sodexo AB och får därmed det gastronomiska ansvaret när företaget ställer om för att bli ledande inom hållbara måltider. Anställningen inleds den första april 2024.
Som Head of Food Services kommer Jessie Sommarström i samarbete med befintligt måltidsteam driva en kulinarisk och hållbar utveckling av både offentliga och privata måltider. Sodexo serverar årligen 14 miljoner måltider i Sverige, cirka 11 miljoner av dem lagas till den offentliga sektorn.
– Sodexo har en stark värderingsgrund med högt uppsatta hållbarhetsmål, vilket var avgörande för att jag skulle tacka ja till den här spännande tjänsten. Jag är själv starkt värderingsdriven och vill använda min kunskap och erfarenhet för att göra skillnad för både planeten och människors hälsa. Jag brinner extra mycket för skolmåltider. De är viktiga och kan utjämna de skillnader och ojämlika förutsättningar som barn och ungdomar har idag. Det är svårt att få bra resultat i skolan om du inte äter bra. Min framtidsvision är att alla ska ha möjlighet att äta god, hållbar och näringsriktig mat, säger Jessie Sommarström.
Denna rekrytering ligger i linje med Sodexos vision att positionera sig som världsledande inom hållbar mat och värdefulla upplevelser.
– Jessie Sommarström är en viktig pusselbit för att säkerställa den gastronomiska spetsen. Hon är en erkänt mycket duktig kock och har ett stort engagemang för miljö- och klimatfrågor. Vi är mycket glada över att hon tackat ja till att leda vårt interna team mot en framtid med god mat med mindre animaliskt protein, säger Jakob Selin, Director Services Innovation & Tech, Sodexo AB.
Som en del av introduktionen på sin nya arbetsplats är hon en av 20 medarbetare som i början av mars åker till Sodexo strax utanför Paris, för att lära sig mer om och diskutera övergången till mer växtbaserad mat.