4 unika och spännande julbord i Stockholm

Att runda av hösten med ett julbord har blivit ett sätt för många företag och organisationer att visa uppskattning till sina medarbetare inför jul. Det intas ofta på en exklusiv restaurang, på en båt eller i kombination med andra roliga aktiviteter som man kan göra tillsammans för att skapa härlig gemenskap i gruppen.  

 Här kommer Affärsresenärens tips på fyra väldigt lockande julbord i Stockholm. Varför inte åka ut i Skärgården och njuta av ett julbord till havs, eller ett julbord med asiatiska smaker eller varför inte avrunda julbordet med en minigolfrunda. Utbudet i Stockholm på julbord är enormt, men här är fyra ovanliga men spännande julbord. 

Julbordskryssning i skärgården med Strömma 

Njut av stämningsfull julatmosfär och en skärgård i vinterskrud ombord på ett av Strömma Kanalbolagets skärgårdsfartyg.  Strömma erbjuder sina fina och Klassiska julbord med traditionella och moderna smaker på M/S Waxholm III, S/S Stockholm eller M/S Gustafsberg VII. Här kan man välja mellan lunch- och middagskryssningar.

Julbord med vackra vyer 

Utöver den fantastiska maten som serveras ombord på våra båtar är upplevelsen att kryssa genom en skärgård i vinterskrud något alldeles extra och stämningsfullt. Vällagade julbord med Stockholms bästa utsikt – svårslagen kombination. Som start på både lunch- och middagskryssningarna bjuds det alltid på glögg innan. Detta är inte bara en god matupplevelse utan en helhetsupplevelse. 

Priser från 695:- per person beroende på dag och tid.  

Startar 27/11 och pågår fram till och med 23/12, tiderna varierar beroende på dagar. 

EAST – ett modernt asiatiskt julbord 

Mitt på Stureplan i centrala Stockholm hittar man trevliga restaurang East, där man naturligtvis också kan avnjuta ett modent och trevligt julbord med asiatiska smaker.  

På Easts julbord dukar de dagligen upp långlivade klassiker som Korean pancakes, Thai-beef sashimi, kryddiga revben, chicken lemon, och mycket mer. De experimenterar också lite respektlöst på typiskt East-manér, testar sig fram till nya julbordsklassiker och serverar många vegetariska och veganska alternativ. Julbordet avslutas med ett specialkomponerat dessertbord fyllt med asiatiska sötsaker. 

I år kan man även äta julbord även på julafton, något som blivit vanligare och vanligare. Varför inte ta med sig hela familjen eller släkten till East och äta tillsammans, så slipper man allt jobb hemma. Eller kanske gå ut tillsammans på juldagen eller Annandag Jul. I dessa tider kanske man inte heller kan träffa alla nära och kära och det är extra mysigt att gå ut och få julmaten serverad istället.  

Öppnar 25 november fram till 25 december 

Pris 595 kr för lunch 795 kr för middag 

Vardagar 
Lunchsittning: 11.30-15.00 
Kvällsittning: 16.00-00.00 

Helg 
Lunchsittning: 12.00-15.00 
Kvällsittning: 16-00-00.00 

Barnpriser 
Barn mellan 0–3 år äter gratis 
Barn mellan 4–12 år 35 kr/år 
Från 13 år är det fullt pris 

  • Lunch: 595 kr ink moms. 
  • Middag: 795 kr ink moms. 
  • Lunch: 595 kr ink moms.  

Julbord på Swing by Golfbaren – The Minigolf Christmas Experience

Ta julfesten eller julmiddagen med vännerna eller kollegorna till nya höjder på Swing. Glöm allt ni vet om traditionella julbord, det här är något helt annat! En unik trerätters julmiddag i sann 30-talsanda som gör sig som bäst ihop med en fartfylld runda minigolf. En sittande jullunch eller julmiddag som är väl anpassad efter alla rekommendationer. Här sitter man ned till bords under hela måltiden och kan njuta av en unik och trevlig sharing caring julmiddag tillsammans.  

De serverar deras julbord tis-lör 23/11-18/12, övriga dagar är det möjligt att boka för större grupp ca 40+ . Bra att veta är att det är ju en sittande julmiddag (ej buffé) och på request, dvs den måste förbokas. De erbjuder tre olika sittningar med viss flexibilitet. Lunchen start ca 12-13 (mycket platser kvar), tidig kväll ca 16-17, kväll ca 20-21. Sedan matchar vi in minigolf innan efter. 

Kvällar är det mycket bokat men finns en del luckor fortfarande för små och lite större gäng. 

Ingår & priser;  Julig välkomstdrink (alkoholfri) Trerätters julmiddag Minigolf med tävlingsarrangemang  

Lunchsittning ”Swing Christmas party” 20-80 personer: Pris 795 kr/per person (kr exkl. moms)  

Kvällssittning ”Swing Christmas party” 4-80 personer: Pris 895 kr/per person (kr exkl. moms)

Berns asiatiska julbord

Fira Jul på Berns under kristallkronorna i vår storslagna salong the Ballroom. I år dukar de upp till ett asiatiskt julbord. Här serverar de sushi direkt vid ert bord när ni kommit på plats under de mäktiga kristallkronorna i fantastiska The Ballroom. 

Sedan njuter man av deras tolkning av det klassiska svenska julbordet, fullspäckat med smaker från hela Asien. En härlig kombination av varierande smakupplevelser.  

DATUM & TIDER 

Jul på Berns kan bokas alla dagar i veckan med premiär den andra december och final på julafton. En sittning är 2,5 timmar. Priser från 695 kr beroende på dag och tid.  

LUNCH 

11.30/12.00 – 14.00/14.30 

MIDDAG 

Tidig 15.30/16.00 – 18.00/18.30 
Sen 19.30/20.00 – 22.00/22.30 

JULAFTON 

24 dec 11.30 – 22.00 

Skrivet av Lina Sjölund som är resebloggare och reseskribent. Kika in på hennes blogg: liniztravel.com