Upper House – Skandinavisk lyx

Mittemot Liseberg sträcker sig Gothia Towers tre torn mot himlen. Tre glasbeklädda och imponerande torn. I det andra tornets översta del ligger Upper House – därav namnet. Fyndigt i sann Göteborgsanda utan att det blir töntigt. 

Huvudentrén är densamma som till Gothia Towers men efter ett par steg i lobbyn når vi snabbhissen med utsikt över Liseberg som ska ta oss till våning 25 där Upper House lobby ligger. Vi hinner knappt sätta fötterna utanför hissen innan personalen möter vår blick. Det känns nästan som att dom har väntat på oss och nu är vi äntligen här – ett fantastiskt bemötande. Vi ombeds att sitta ner i lobbyn medan personalen hanterar vår incheckning samtidigt som de bjuder oss på ett alkoholfritt glas mousserande vin. 

Vårt hotellrum ligger på våning 22 med utsikt över Liseberg genom gigantiska panoramafönster. Hotellrummet är modernt och stilrent. Här finns allt, till och med en kuddmeny där man kan beställa upp olika kuddar till rummet om man har andra önskemål än den förvalda kudden i sängen. Minibaren är välfylld, få saker andas så mycket hotellrum som en välfylld minibar. 

Efter en tur på stan hamnade vi på Liseberg och allsångsprogrammet Lotta på Liseberg. Här fick jag även sjunga ett par rader i direktsänd TV. Äsch, det var väl ingenting. Vi avslutar kvällen på Heaven23. Det är Gothia Towers takbar i det första tornet. Baren är så där precis lagom full med törstiga gäster. Vi slår oss ner i baren och beställer in ett par kalla cocktails. Tillbaka på hotellrummet så har hotellets personal gjort i ordning rummet för natten genom att bäddat upp sängen, dragit för gardinerna och gjort i ordning badrummet med handdukar. Ett oerhört trevligt inslag som fler hotell borde ta efter. 

Morgonen efter serveras frukosten högst upp på våning 25 i Upper House Dining. Utsikten över Göteborg från frukostbordet är svårslagen. Vi tystnar och fastnar med blicken på utsikten och det känns som att bli väckt när personalen frågar vad vi vill ha att dricka och om vi vill beställa någon frukost-varmrätt. Vi beställer in dillgravad lax med sandefjordsås, löjrom och krispig potatis samt Brioche med bakat ägg, avokado, ”Gäsene Special”-ost, chili och sesamfrön. Vi reser oss från bordet och förser oss från den otroligt sofistikerade och fräscha buffen. Här uppskattar vi särskilt olika varianter av surdegsbröd, melonsalladen och urvalet av juicer och smoothies. På buffén finns såklart även sötebröd men det avstår vi eftersom vi ska besöka spat under förmiddagen.  

Hotellets spa på våning 20 är gigantiskt. Till skillnad från många andra spaanläggningar som ibland kan upplevas lite mörka så är det här ett ljust spa med fullt solinsläpp genom panoramafönster och utsikt över Lisebergsområdet. Vi räknar till tre olika pooler, varav champagnepoolen som sitter utanpå hotellet och svävar fritt i luften med glasgolv, den absoluta favoriten. Jag sluter mina ögon i poolen och tänker för mig själv – ”här skapas ett minne för livet att se tillbaka på”. Det finns även en gigantisk bastu för män och kvinnor tillsammans vilket är ett plus så att vi kunde basta tillsammans. I spaanläggningen finns också duschrum med olika harmoniska teman och hamam, regnduschar samt två stora relaxrum en våning ner med utsikt över Göteborg. Vi checkar ut från Upper House med ett leende på läpparna.