Två nyetablerade flygbolag återstartar direktlinjer från Bromma till Kristianstad och Trollhättan

De nyetablerade regionala flygbolagen Skåneflyg och Västflyg utökar linjenätverket inom Sverige från Bromma Stockholm Airport och lanserar direktlinjer till Kristianstad och Trollhättan. Från slutet av mars kommer båda rutterna återigen att trafikeras från Bromma.

Före pandemin ingick både Kristianstad och Trollhättan i Brommas destinationsutbud men under närmare två års tid har linjerna varit otrafikerade. Nu plockar nyetablerade Skåneflyg upp trafiken till Kristianstad, liksom Västflyg till Trollhättan.

Under senare delen av 2020 startades Skåneflyg av fyra entreprenörer med lokalanknytning till bygden kring Kristianstad och Österlen. Nu återstartar de reguljärtrafik mellan huvudstaden och östra Skåne.

Nybildade flygbolaget Västflyg startade sin verksamhet i november 2021 av tre välkända entreprenörer med förankring i regionens näringsliv. I slutet av mars lyfter ocskå det första planet från Bromma till Trollhättan-Vänersborg i Västflygs regi.

Tidtabellen på båda sträckorna erbjuder anslutningar anpassade för affärsresenärer som också fortsättningsvis förväntas vara den största passagerarandelen, men med en växande andel privatresenärer.

– Vi hälsar Skåneflyg och Västflyg varmt välkomna till Bromma. Vi är naturligtvis glada över att tillgängligheten återigen stärks mellan regionerna och att flygbolagen ser möjligheter på marknaden och vågar satsa. I slutet av mars återstartar också direkttrafik till Helsingfors från Bromma. När nu restriktionerna lättar och efterfrågan ökar så bäddar det för ett ökat resande och det stärkta linjeutbudet blir ett positivt tillskott, säger Gunnar Boijsen, flygplatschef på Bromma Stockholm Airport.

Med start den 28 mars trafikerar Skåneflyg Bromma Stockholm Airport (BMA) – Kristianstad Österlen Airport (KID) med dagliga avgångar måndag – fredag och söndag. Flygplanet som kommer trafikera sträckan är en SAAB 340 med plats för 33 passagerare. Biljetter finns till försäljning och Skåneflyg erbjuder möjlighet att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via Fly Green Fund.

Med start den 28 mars trafikerar Västflyg Bromma Stockholm Airport (BMA) – Trollhättan-Vänersborgs flygplats (THN) med dagliga avgångar måndag – fredag och söndag. Flygplanet som kommer trafikera sträckan är en SAAB 340 med plats för 33 passagerare. Biljetter finns till försäljning och Västflyg erbjuder möjlighet att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via Fly Green Fund.