Restaurang NOUR

För ett år sedan öppnade den välkända stjärnkrögaren Sayan Isaksson Restaurang Nour.  Den är belägen på tredje våningen i Townhouse Nosh and Chow, men efter knappa två månader ändrades allt. Öppna en restaurang mitt i en pandemi var naturligtvis inte enkelt. Men nu efter ett år av längtan och filande på nya rätter, uttryck och upplevelser var det äntligen dags att öppna upp igen. Nours nypremiär var den 29 oktober. Och förra veckan hade jag den stora äran att få provsmaka av hans fantastiska meny. 

Sayan Isaksson – Stjärnkrögare 

Sayan Isaksson är utsedd till Kockarnas Kock och är en OS-belönad kock. Han har under sin karriär komponerat förrätten och huvudrätten till Nobelmiddagen, både 2015 och 2016. Han har drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, där två av dem uppnått Michelinstjärnor och varav en blivit utnämnd till Nordens bästa restaurang av Whiteguide. Bara när man hör detta så vill blir man naturligtvis sugen på att gå till Restaurang Nour. Men glöm inte att förboka ett bord, den är väldigt populär. 

Känslan i matsalen är en lyxig ”hemma hos” känsla och dryckesprogrammet går i samma tänk som maten, vilket är hållbart och nutida. Klassiska stilar och distrikt blandas med naturliga och nytänkande”, säger Sarah Karlsson, restaurangchef och sommelier. 

Stilren restaurang med vardagsrumskänsla  

Restaurangen och känslan är fri, varm, öppen, generös och stilren. En satt meny erbjuds som varierar efter säsong. Restaurang Nour har 26 sittplatser i matsalen och lokalen utgörs av flera rum på våningsplanet. Nour välkomnar dig på middag från och med den 29 oktober. Ta trapporna upp i Townhouse Nosh and Chow till dörren det står Nour på. 

Två olika menyval 

De erbjuder två olika menyval. Det är antingen 4 rätter för  950 kr . Önskar man deras vinpaket till kostar det 590 kr. 

Vill man lyxa till det lite extra ska man definitiv välja deras 8 rättersmeny för 1950 kr. Då kostar deras vinpaket med passande vinpaket 1090 kr. 

Trevliga smårätter  

Ett urval av deras goda rätter som serveras är Kålrabbi med tomatdashi, lätt rökta vaktelägg, som var marmorerade i kaffe, pepparrot och fisk tardo eller torkad jordärtskocka med xo-krabba och majrova var riktigt gott. Förrätterna serverades med Charles Heidsteck´s champagne, vilket var både passande och gott. Rätterna var små, men med riktigt fint hantverk och fina smakkombinationer. 

Ett par varmrätter som smakades var Lagrad Hiramasa, daikon och wasabi, Blåmusslor ”kushiyaki” Oscietra och Rostad Vildand på benet med orientalisk peppar. 

Kaffegodis 

Kaffegodis känns som det hetaste just nu. Små gulliga sötsaker med magiskt fina detaljer.  De var verkligen lika goda som det såg ut. Vi serverades fyra olika sorters kaffegodis som var Frysta pumpakärnor med ängsyra och koriander, Nourpralin med havtorn och hjortron, Lakritslöv och Galette de Nour. 

Hitta hit 

Townhouse Nosh and Chow, Våning 3 
Norrlandsgatan 24, Stockholm