POWERMIND

Lovisa Strömsholm har alltid varit intresserad av psykologi och hur vi kan påverka våra tankar. Mycket sitter i ens ”mindset”, och när vi ändrar vårt tankemönster så kan vi ändra så mycket annat runt omkring oss. Hon är grundare av Powermind, som erbjuder coachning via självhypnos. Här berättar hon om sin spännande resa med sitt företag och att de just nu tar in kapital för att expandera i världen. 
 
Under gymnasiet hade Lovisa en period då hon ville förbättra sitt självförtroende och sin självkänsla, och hon letade därför efter olika verktyg för detta. Hon provade allt från självhjälpsböcker till samtal, men inget av det gav det resultat som hon sökte. 
– Av en slump hittade jag till slut ett ljudspår med självhypnos för bättre självförtroende på engelska på Piratebay. Jag var nyfiken men skeptisk. Jag provade ljudspåret och blev förvånad över hur logiskt och effektivt det var. Ljudspåret ”guidade” lyssnaren till ett annat tankemönster, ett tankesätt som jag direkt såg fördelarna med. Lovisa tog till sig ljudspåret och fortsatte att lyssna på det under flera månader, tills hon inte längre hade så  stort behov av det. Många år senare ville hon ha ett liknande verktyg för att hantera stress, så hon gick in på App Store för att ladda ner någon app med hypnos, men hon hittade ingen som motsvarade det hon letade efter.  – Så jag bestämde mig helt enkelt för att ta fram en själv. 

Beprövad metod 
Elitidrottare runt om i världen har använt hypnos i årtionden för att visualisera sina mål och hur de når dessa, de vet hur viktigt det är med mental förberedelse. Men mental förberedelse kan hjälpa inom så många fler områden än bara idrott. Ta exempelvis en arbetsintervju: Om man går in på intervjun med tankar om att man är underkvalificerad, att man inte har tillräckligt med erfarenhet eller att man inte presterar bra på intervjuer, eller andra negativa tankar. Då är det svårt att få jobbet, även om man är mer kvalificerad än någon annan som kanske får jobbet. Utstrålning och inställning gör mycket, och de går att påverka, menar Lovisa. Om man istället går in på intervjun och är förberedd, och kanske har övat på de frågor som brukar komma innan så har man bättre förutsättningar. Går man in i rummet med tankar om hur grym man är inom olika områden, eller vilka färdigheter man har som skulle vara till nytta för bolaget, så har man direkt en helt annan utgångspunkt.   
– Jag tycker att det är häftigt hur mycket vi kan påverka oss själva med rätt guidning, och hypnos är ett jätteintressant verktyg som kan användas inom Så många olika områden. Jag vill branda om hypnos och göra det lättillgängligt, coolt och mainstream. 

Hur kommer det sig att din app har fått så stor spridning tror du? 
– Jag tror att många är intresserade av att förbättra sig själva. Vi lever i ett samhälle med mycket fokus på individen, där man ser vikten av att investera i sin egen hälsa och utveckling på olika sätt, allt från kost och träning till det mentala.   

Samt att det är många som vill använda sig av enkla, effektiva verktyg för personlig utveckling, för att bli bättre inom olika områden, och dels är det många som besväras av stress och oro just nu, tillägger hon.   

Enligt Folkhälsomyndigheten uppgav 41 procent av befolkningen 16–84 år lätta eller svåra besvär av ängslan, oro eller ångest under 2020. Det är därför hennes förhoppning att appen Powermind ska kunna vara ett verktyg för att guida lyssnaren till att hantera dessa känslor på ett bättre sätt, samtidigt som de kan erbjuda guidning i ”lättare” ämnen som dejting, social förmåga och karriär, etcetera. 

Nu ska ni expandera i världen? Hur ser planen ut? 

– Vi har gjort en omfattande proof of concept där vi har fått väldigt fin respons och tillväxt. Vi har optimerat kundresan och siktar nu på att ta vårt koncept vidare till spanska och lanserar Powermind på den latinamerikanska marknaden under hösten. Vi har ett grymt team på plats, lett av vår latinamerikanske General Manager Björn Isaksson, och har precis gått live med två spanska röster under sommaren 2022. Nu släpper vi som sagt Powermind på den Latinamerikanska marknaden under september, och därefter väntar ytterligare expansion till Engelska med efterföljande lansering i USA. 

Och hur ska ni finansiera er expansion? 
–  Vi tar just nu in kapital som primärt ska gå till marknadsföring i Amerika samt för att fortsätta utveckla produkten. 

Vem ser ni helst som er investerare? 
– Vi ser att olika typer av investerare har olika fördelar de för med sig, men generellt sett är det alltid en fördel med investerare med bra nätverk. Vi är intresserade av både ”smart” kapital och ”bara” kapital. När det gäller smart kapital så är vi extra intresserade av personer med erfarenhet av att ta bolag från seed till unicorn, framförallt någon som är grym på att finslipa själva kundresan. Vi kommer att fokusera en del på just retention/churn nu under hösten, så en person med know-how inom detta hade varit perfekt. Än så länge har vi ett grymt bra nätverk av investerare som ger otroligt bra guidning, förklarar hon. 

Powermind sitter idag på Norrsken House och backas av bland andra Johan Flodin (medicinskt ansvarig på KRY), Emil Åkesson (VD för Vetrik), Johanna Redebrant (Grundare av Nyfikna Investerare samt tidigare VD Unga Aktiesparare) och flera andra.