Pontonen – på Norr Mälarstrand

Nyligen invigdes av ett av sommarens hetaste ställen Pontonen för säsongen. De brukar slå upp portarna i mitten av maj varje år. I stort sett hela Pontonen är omringad av vatten, på Norr Mälarstrand med stadens bästa kvällssol. Här får man även en fantastisk utsikt över Söders Höjder. Det är med andra ord lätt att förstå varför Pontonen är många stockholmares favoritplats just under sommarhalvåret. Här möts sjöliv, semesterlugn, storstadspuls och sommarnatt i en perfekt kombination på ett och samma ställe.  

Både bar och restaurang 

Här kan man stanna till för några glas välkyld rosé, middag i kvällssolen eller fräscha cocktails framåt kvällen när pulsen höjs. Oavsett om man slår sig ner för att njuta av ett glas i solen eller en middag, så är det skönt sommarliv som samlar en härlig mix av människor från stadens alla hörn, på en av Kungsholmens somrigaste mötesplatser. 

Det serverades en massa goda smårätter under kvällen och min favorit blev verkligen deras Ceviche med torsk & räka, citrus, rostad majs, koriander & chili. Både miljön och utsikten är verkligen magiskt. Framför allt under en solig sommarkväll.  

Pontonens somriga meny 

Pontonens meny är en härlig blandning av smårätter och vanliga huvudrätter. Här kan man plocka ihop olika rätter som man delar på eller äta som en klassisk trerättersmeny. På menyn finns både grön sparris, grillad vårkyckling, ryggbiff Provencale, glödbakade betor, härliga sallader, tartarer, jordgubbar och hallontartlett. Skulle vi sätta en gemensam nämnare så är det nog helt enkelt ”somrigt” 

Öppettider 
Mån-tis 17-23 
Ons-lör 17-00 
Sön 17-22 

Hitta hit 

Norr Mälarstrand Kajplats 464 

Kungsholmen, Närmsta T-bana är Rådhuset, blå linje.  

Skrivet av Lina Sjölund som är resebloggare och reseskribent. Kika in på hennes blogg: liniztravel.com/