Pixie – Good vibes only mitt i city

I slutet av oktober öppnades glasdörrarna till den nya restaurangen Pixie på Klarabergsviadukten. Här är det alltid kalasigt med pizza, pasta, färgglada drinkar och härlig musik. Ett besök på Pixie är okomplicerat, prisvärt och här får man verkligen känslan – good vibes only. 

Färgglad pizzaugn och öppet kök  

Maten tillagas i ett öppet kök. Det var riktigt spännande att få se på när pizzorna snurras och mjölet flyger bredvid den färgglada och häftiga pizzaugnen. Pixie erbjuder en härlig och inbjudande känsla som är både välkomnande och urban.  

Trendig och stilfull inredning 

Inredningen är omfamnande med mysiga soffor och färger som kompletteras med grönska samt graffitikonst på väggarna. All musik på Pixie är de roligaste låtarna, oavsett årtal på topplistan. Unika, trendsättande och gamla såväl som nya favoriter spelas för att det ska kännas fredag. För att fira helgen à la Pixie spelas musiken av DJ:s på fredagar och lördagar varje vecka. 

Här kan man äta lunch, brunch eller middag. Varför inte starta lunchen eller middagen med ett par drinkar och snacks. Det finns också ett trevligt urval av snacks med oliver, tryffelchips med tryffeldipp och spanska marconamandlar.  

Veganska och glutenfria pizzor 

På Pixie kan man hitta alla möjliga olika sorters pizzor. Här serveras veganska pizzor, du kan få alla pizzor glutenfria och det serveras också vegetariska pizzor. Älskar du pesto så passar Pixies Pizza Garden Pesto bra. Den var riktigt fräsch och god. 

Ett par andra goda pizzor att rekommendera är en ’Nduja Ricotta med deras egen tomatsås, Fior di latte Mozzarella, stark ’Nduja från Kalabrien, Grana Padano, mild ricotta och färsk basilika eller en Spicy Salami med deras egen tomatsås, Fior di latte Mozzarella, stark salami Ventricina, rödlök, färska örter och Grana Padano.  

”Det bästa av allt är att de är väldigt prisvärt att gå till Pixie, jämfört med andra restauranger i omgivningen. Trendigt och härlig storstadspuls. ” 

Dessert 

En perfekt middag måste innehålla något sött till kaffet. Pixie har två desserter på menyn. Tartufo nötkrokant med hasselnötsglass med en kärna av chokladsås, dekorerad med karamelliserade hasselnötter och maräng och en Tartufo Limoncello med en kärna av limoncellocréme täckt av citronglass och fint hackad maräng. Två riktigt goda desserter som passade perfekt efter pizzan.  

Hitta hit Klarabergsviadukten 61, nära T-centralen 

Skrivet av: Lina Sjölund, https://liniztravel.com/ 

Foton: Albin Haag