Ny restaurang i Idre Himmelfjäll

I december 2021 öppnade Idre Himmelfjälls nya restaurang Renen och Älgen, som är en del av mångmiljonsatsningen på den nya fjälldestinationen. Restaurangen är kanske Sveriges barnvänligaste där den ligger precis vid det nya barnskidtorget.  

– Vår nya restaurang är efterlängtad, inte minst av alla barnfamiljer som hittat hit. Här finns mat för stor och liten och förutom en hel del barnvänliga rätter finns här plankstek på fjällröding och mycket annat gott! säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.  

För två år sedan öppnade Idre Himmelfjäll som den största nya satsningen i fjällen på över 30 år. Sedan dess har både försäljningen av tomter och antalet besökare slagit alla förväntningar.  

2021 satsades 100-tals miljoner på bland annat 1 300 nya bäddar i lägenheter och stugor, 3 nya nedfarter, skidtorg med åkband och liftkarusell, nya parkeringsytor, grillplatser och toaletter i anslutning till backarna.  

Nu öppnar också den nya restaurangen Renen och Älgen, som ligger alldeles intill skidtorget. Den är byggd som en modern fjällodge med rymd och mycket träinslag med en touch av Idreområdet. Hela byggnaden som också innehåller reception och närbutik har också byggts med fokus på miljön.  

Krögaren Fari Ceken och hans bror Michel har redan bedrivit restaurang i Idre i 20 år och ser nu fram mot att ta sig an en helt nybyggd restaurang på fjället.