Norwegiankoncernen hade 1,4 miljoner passagerare i januari

I januari hade Norwegian Air Shuttle 1 138 621 passagerare medan Widerøe hade 246 326 passagerare. Det innebär att totalt hade Norwegiankoncernen 1 384 947 passagerare. Norwegians kabinfaktor ökade till 83,1 procent i januari vilket är en ökning med 5 procentenheter jämfört med samma period förra året.

–Det är första gången vi inkluderar trafiksiffror för Widerøe och totalt hade Norwegian och Widerøe närmare 1,4 millioner passagerare under årets första månad. För Norwegian är det mycket positivt att kabinfaktorn ökar med 5 procentenheter jämfört med januari förra året. Bokningstrenden fortsätter att vara hög och särskilt till resmål runt Medelhavet, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Norwegian hade 1 138 621 passagerare i januari. Kapaciteten (ASK) var 1 820 miljoner passagerarkilometer, vilket är en minskning med tre procent från förra året, medan faktiskt passagerartrafik (RPK) var 1 512 miljoner passagerarkilometer. I januari hade Norwegian i genomsnitt 63 flygplan i drift och 99 procent av alla planerade flygningar genomfördes. Punktligheten, som mäter andel avgångar som går inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var på 76,7 procent, och påverkades kraftigt av de många vinterstormarna.

–Det krävande vädret med många vinterstormarna har haft stor påverkan på driften den här månaden. Jag vill rikta ett stort tack till alla på Norwegian som jobbar hårt för att se till att kunderna kommer fram till sina destinationer så effektivt som möjligt, fortsätter Geir Karlsen.

Norwegian har säkrat bränsle för närmare 50 procent av den förväntade förbrukningen för 2024 till nuvarande marknadspriser.

I december meddelade Konkurrensverket i Norge att Norwegian får godkänt att köpa Widerøe och transaktionen genomfördes 12 januari. Ett flertal projekt har påbörjats för att resor med Widerøe och Norwegian ska bli sömlösa. Ett exempel på det gäller marktjänster där Norwegian nu använder Widerøe Ground Handling på flera flygplatser i Norge.