Norwegian ingår avtal för bättre wifi ombord

Norwegian förnyar avtalet med IT-leverantören Anuvu och blir därmed första flygbolaget utanför Nordamerika som installerar Anuvis banbrytande wifi-teknik. Avtalet innebär att Norwegian kan erbjuda resenärerna ett snabbt, stabilt och pålitligt wifi ombord.

Norwegian har valt Anuvu som wifi-leverantör på flygplansflottan och bolaget blir därmed det första flygbolaget i Europa som implementerar den här tekniken. Det här innebär att kunderna kan vara uppkopplade med en hastighet som är uppemot 20 gånger snabbare än vad som tidigare varit möjligt. Dessutom ökar bandbredden vilket innebär att tio gånger så många resenärer kan använda internet samtidigt utan att kvaliteten påverkas.

–Vi är väldigt glada över det fortsatta samarbetet med Anuvu. I takt med att den nya tekniken rullas ut kommer användarupplevelsen förbättras betydligt. Vi arbetar ständigt med att utveckla och anpassa servicen ombord för att leva upp till kundernas önskemål och förväntningar. Ett stabilt och snabbt internet är viktigt för många av våra kunder så det här är något vi prioriterar, säger Christoffer Sundby, koncerndirektör för marknad och kundservice på Norwegian.

Norwegian och Anuvi har samarbetat sedan 2008 och under 2011 var Norwegian det första flygbolaget i världen som lanserade wifi på flygningar i Europa. Det förnyade avtalet gäller i sju år.

Tekniken från Anuvu ska installeras på hela flygplansflottan och sker succesivt under de kommande åren. Tillgång till ett snabbt och stabilt wifi ger resenärerna en bättre reseupplevelse ombord samtidigt som det ger kabinbesättningen nya och bättre möjligheter till dialog med kollegor och kontaktpunkter på flygplatserna.