Mallisweekend med extra allt

Nästa gång du planerar en resa till vackra Mallorca har jag ett tips på en upplevelse du inte får missa och sent ska glömma. Purobeach Palma ”Oasis del Mar” förtjänar minst en dags vistelse. 

När du anländer till Puro visas du till din solsäng för dagen, på solsängen ligger handdukar och du hinner knappt lägga dig ner innan den trevliga personalen serverar isvatten, juice och nötter. Här kan man sen njuta hela dagen av den perfekt tempererade poolen, förstklassig service, den vackra utsikten över havet och såklart solen. 

Det finns ingen anledning att lämna Puro på hela dagen, här finns restaurang med fantastiskt god mat både till lunch och middag. Du kan välja att få maten serverad vid solsängen alternativt slå dig ner i den något svalare restaurangen i skuggan. Självklart finns det även en bar att hänga i om du inte vill bli serverad vid solsängen. 

Skön musik spelas i högtalarna på precis lagom volym, att spendera en dag här ger verkligen den extra lyxkänslan som i alla fall jag uppskattar enormt mycket.  

På rooftop har man inrett en liten massagestudio, ute men ändå avskärmad från övriga gäster, den proffsiga massageterapeuten har ett antal sköna behandlingar att välja emellan. En trappa ner hittar du dusch, toalett och omklädningsrum. Det finns även en liten shop där du kan köpa kläder eller varför inte ett minne av din ”Puroupplevelse”.  

Säsongen 2022 öppnar Purobeach Palma ”Oasis del Mar” den 1 april. Dagliga öppettider är från klockan 11 till sent på kvällen. Solsängarna kostar från 50 Euro per dag/person och då ingår handduk, isvatten, juice och nötter när man anländer. Vid klockan 16 får man en svalkande smoothie för att chilla ner efter en dag i solen. Priset för solsängen inkluderar också 15 Euro av det du beställer i form av mat och dryck. Ett tips är att boka din solsäng i god tid innan, det brukar vara ganska fullbokat men man kan alltid chansa och droppa in. 

Purobeach Palma är den första Puroanläggningen som uppfördes, sedan dess har det tillkommit flera anläggningar. I dagsläget finns Puro även på ett ställe till på Mallorca, i Barcelona, i Alicante och i Portugal, alla lika smakfullt och lyxigt inredda.