Kvik utökar köksserien Veda

I januari 2022 utökar Kvik sin köksserie Veda med det handtagsfria köket VedaTouch. Med sin minimalistiska och funktionella design framhäver Veda Touch kärnan i dansk design, vilket ger ett elegant och tidlöst uttryck till det moderna hemmet. Tillverkad med upp till 51 procent återvunnet material samt att köket är återvinningsbart upp till 99 procent*, visar den nya köksserien på Kviks stävan efter att skapa cirkulära produkter. Veda Touch kommer i fem olika utföranden med fronter i MDF av återvunna träfiber och den vackert matta, folierade ytan är av återvunna PET-flaskor som ger en tålig yta på luckorna.

Minimalismen gör återigen intåg i de svenska hemmen och begreppet ”less is more” har kanske aldrig känts så självklart och relevant som nu. På Veda Touch har allt onödigt tagits bort, vilket resulterat i ett stilrent uttryck.Den funktionella, handtagsfria designen ger en strömlinjeformad känsla som är lätt att öppna med bara ett lätt tryck av fingrarna, knäet eller höften. En praktisk funktion om man har oljiga eller blöta fingrar.

Köksserien finns i fem noggrant utvalda utföranden, vitt, grått, mossgrön och ljus- eller mörk ek, som alla förstärker den genuina och lugna känslan i designen. Panelensom går hela vägen ner mot golvetger ett exklusivt utseende och ramar in ditt hempå ett subtilt och vackert sätt.

Hållbarhet genom cirkulära material

Med ett gediget och noggrant materialval är Veda Touch tillverkad med upp till 51 procent återvunnet material samt certifierat trä. Fronterna är i MDF av återvunna träfiber samt haren folierad matt yta av återvunna PET-flaskor. När köket nått slutet av sin livscykel kan 99 procent* återvinnas igen.

*99 procent av Veda Touch med ekfaner och 65 procent av Veda med vit, grå eller grön foliering med en bänkskiva av massivt trä eller laminat. Skillnaden beror på att Veda med ekfaner har fronter med en kärna av spånskiva och Veda med vit, grå och grön foliering har fronter av återvunnen MDF. Båda fronter harsamma höga kvalitet.

Pris och tillgänglighet

Veda Touch finns i alla Kvik-butiker från och med januari 2022. Veda Touch i grönt: 25748kr. Rekommenderat försäljningspris omfattar skåp, sockel och bänkskiva. Priset är exkl. diskho, blandare, vitvaror, belysning, styling, montering, leverans och installation.Veda Touch i grått och mörk ek: 122712kr. Rekommenderat försäljningspris omfattar skåp, sockel och bänkskiva. Priset är exkl. diskho, blandare, vitvaror, belysning, styling, montering, leverans och installation.*99 procent av Veda Touch med ekfaner och 65procentav Veda med vit, gråellergrön folieringmeden bänkskiva av massivt trä eller laminat. Skillnaden beror på att Veda med ekfanerhar fronter med en kärna av spånskiva ochVeda medvit, grå ochgrön foliering har fronter av återvunnen MDF. Båda fronter harsamma höga kvalitet.