Bernadotte & Kylbergs svit står nu klar på Icehotel

Prins Carl Philip Bernadotte och kollegan Oskar Kylberg har under hösten designat och byggt en svit i Icehotel 365. Det är första gången som den prisbelönta designduon tar sig an ett projekt bestående helt av is och snö.  

Vintern är äntligen här och Icehotel slår snart upp dörrarna till årets hotell. 32 konstnärer från hela världen har rest till Jukkasjärvi, 200 km norr om polcirkeln, för att färdigställa årets konstsviter och isrum. Två av dessa konstnärer är Bernadotte & Kylberg.  

Designduon har under hösten befunnit sig i Jukkasjärvi, där de tillsammans med hotellets kreativa team samt floristen Per Benjamin har skapat sin svit i Icehotel 365, hotellets året runt-byggnad. Sviten har namnet ”En midsommarnattsdröm” och ska föra tankarna till svensk midsommar.  

– Tanken är att hotellets både svenska och internationella kunder ska få uppleva något som är unikt för Sverige och vårt arv på ett lite annorlunda vis. Genom att anspela på midsommar blir det vi skapar ett fruset ögonblick som gästen kommer att få ta del av. – Säger Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg.  

För första gången i hotellets historia har ett material använts som inte är is eller snö, nämligen blommor och växter. Blommorna genomsyrar hela möblemanget, till exempel i form av ett isblock runt sängen med björklöv och en taklampa i form av en blomsterkrans. Allt i rummet för tankarna till midsommar, en av Sveriges allra mest älskade traditioner.  

– Vi hoppas att på vårt konstnärliga sätt kunna förmedla den skandinaviska känslan av naturen och denna unika tradition. Vi ville skapa ett koncept som byggde på att ta in den svenska floran och göra den tillgänglig året runt med hjälp av is, naturens egen konserveringsteknik. – Säger Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg.  

Utöver konsten av is och blommor har duon även skapat ett soundtrack med ljudspel i form av surrande bin, vinande vind och fiolspel. Detta tillsammans med noga utvald ljussättning kommer att förstärka upplevelsen av denna mystiska midsommarnatt fylld av myter och legender.   

Bernadotte & Kylberg svit står nu öppen och kan bokas specifikt, på hemsida eller genom hotellets bokningsservice. En del av intäkterna för detta rum skänkes till välgörande ändamål.