Hotel Diplomat

hotell diplomat

Hotell är bästa lyxen och ibland viktigare än själva resmålet. Hotel Diplomat på Strandvägen i Stockholm är ett sådant hotell som är värt resan – helt på egen hand. 

Hotel Diplomat ligger mitt på Strandvägen i en magnifik jugendbyggnad. Jugendstilen, eller Art Nouveau som denna stil också kallas, är en fransk stil med ett dekorativt och abstrakt formspråk. 

Hotel Diplomat är helt klart en av de vackraste byggnaderna på Strandvägen och känns som en sval och lätt parfymerad bris efter det mer kompakta medeltidsidealet. Hotellet ligger med vacker utsikt mot Nybroviken och uteserveringen mot vattnet är perfekt för ”people-watching”.  

Läget kunde inte vara bättre. Här har du nära till allt som vår vackra huvudstad erbjuder. Det mesta ligger runt hörnet från detta fashionabla hotell. Det populära nattklubbsområdet Stureplan hittar du på mindre än 5 minuters promenad från hotellet, och till Dramaten är det bara några meter. Gröna Lund som är ett stort nöjestivoli ligger bara någon kilometer bort, och missa inte att promenera genom staden och besöka Fotografiska museet under ditt Stockholmsbesök. 

hotell diplomat restaurang
hotell diplomat rum

När vi checkar in på hotellet är det första som slår mig den lyxiga interiören. Redan vid hotellets entré möts vi av en luftridå i blankaste guld. Det är som att kliva tillbaka i historien och ta del av en svunnen tid. Hotell Diplomat lyckas verkligen med konststycket att kombinera den historiskt charmiga jugendstilen med en modern känsla av flärd.  

Vi får ett rum ”with a view” med stora spröjsade fönster med välvda glas och en fransk balkong mot vattnet. Alla rum är unika och i korridorerna finns verk av svenska konstnärer. Hiss eller trappor upp till rummen viskar om forna tiders diplomati och diskretion. 

Vi äter en lätt lunch med nyskalade räkor i bistron och tar en drink i den glänsande baren som ligger mitt i lokalen, innan vi ger oss ut för att utforska shoppingutbudet.  

På kvällen lyxar vi till det med en tre rätters middag i Hotellets eget moderna finbrasseri som bjuder på en klassisk meny med influenser från hela världen. På menyn finns även svenska klassiker som sill, råbiff och lax. Stämningen är avslappnat internationell, vilket räknas till ovanligheterna på finadresser kring Stureplan. 

Som det anstår ett modernt lyxhotell, serverar såklart Hotel Diplomat en välfylld frukostbuffé. Det finns även en speciell våffelavdelning där du kan grädda din egen våffla själv och lägga på godsaker som grädde, sylt och färska frukter.