Här är de perfekta destinationerna för tågresenären

Att resa med tåg behöver inte innebära snäv budget i sann tågluffaranda. Det kan också vara alternativet för dig som vill njuta av vackra landskap och samtidigt värna om miljön. Vill du kombinera ditt tågresande med mer exklusiva boendelösningar? Club Med guidar dig till tredestinationer som är perfekta för tågresenären som söker lyx.

När du ska resa i Europa är det perfekt att åka med tåg och blicka ut över de vackra landskapen. En av de många fördelarna med tågresor är att bekvämligheten många gånger är väldigt bra. Du har mycket benutrymme, en bistro där du kan avnjuta något gott att äta och om du åker över natten finns mysiga sovkupéer där du kan slumra till. Club Meds resorter som kan nås med tåg ligger dessutom i några av de vackraste hörnen av södra Europa och Medelhavet.

–Vi märker att allt flervill resa med tåg. Det är ett väldigt bra alternativ för den som vill vara mer miljövänlig. Dessutom är det många som ser själva resan som en del av äventyret eftersom det skiljer sig lite från hur vi är vana vid att resa. Det är även otroligt harmoniskt att blicka ut över varierande landskap som svischar förbi, säger Estelle Giraudeau, Managing Director Northern Europe, Club Med.

Planera resan i tid
För dig som är sugen på att resa med tåg är det viktigt att planera resan i god tid för att undvika dyra biljetter och dåliga tågförbindelser. Ha även med i planeringen att tågresandet tar väsentligt mycket längre tid än flyget, därför är det en bra idé att packa ner både snacks och kortspel. Ett tips är också att ladda ner podcasts och filmer så att du inte behöver förlita dig på eventuellt svajigt Wi-Fi.

Tre fina Club Med resorter som du kan åka till med tåg:

La Palmyre Atlantique
Club Med La Palmyre Atlantique vid Arvert omfattar allt som naturälskare och sportentusiaster drömmer om. Oavsett om ni helst cyklar omkring i en stor barrskog eller vill uppleva det bästa som Atlanten har att erbjuda i form av vattenaktiviteter.Opio en Provence
Solsäkra Provence ligger inbäddat mellan havet och bergen. Club Meds resort Opia en Provence ligger i sin tur inbäddat i ett av regionens vackraste områden utanför Grasse och Cannes. Ett idealiskt resmål för hela familjen att njuta av semestern bland olivlundar och tallskogar.

Pragelato Sestiere
Club Meds all inclusive-resort Pragelato Sestriere ligger omringad av tre nationalparker. Här finns massa härliga aktiviteter att välja mellan. Allt ifrån vandring med lokala bergsguider till utflykter genom regionens naturliga och kulturella skatter. Resortens design är en blandning av traditionell och mysig alpstugekänsla och moderna bekvämligheter. Ett perfekt val för familjer som vill unna sig härlig ”la dolce vita”.