Grand Meetings – Nu ses vi igen


Mötes- och eventbranschen kan äntligen gå mot en återhämtning och comeback. Digitala möten och remotejobben kommer förvisso bestå till viss del, men det finns ett enormt sug och stor efterfrågan att samlas, ses och mötas igen i det fysiska mötet. 

Hos Grand Hotel Saltsjöbaden utanför Stockholm välkomnar man återgången till det mer normala och det märks på alla de förfrågningar och bokningar som dagligen kommer till anläggningen. 

Katarina Romell, vd berättar att det framförallt finns ett intresse av att det eftersöks mer festligheter än tidigare. 

  — Ja, det får gärna vara, gala och fokus på att ha roligt, inte ett så pressat mötesschema som förut var så vanligt, framförallt de yngre mötesbokarna önskar att addera det lite lätta och roliga till sitt möte eller en konferens nu i kölvattnet av pandemin. 

Och just gala och fest har präglat Grand Hotel Saltsjöbaden ända sedan tiden för invigningen  
1893. 

Mycket lever kvar än idag i form av välbevarad arkitektur både för anläggningens exteriör och interiör- och precis som vid seklets början andas man frisk, skön luft och får hela året tillgång till en hänförande skärgårdsmiljö. 

Tradition och arv sitter i väggarna, som gäst bjuds du omedelbart in till en pampig sekelskiftesmiljö som elegant går ihop med moderna inslag i allt från inredning till textiler.  

För ett drygt år sedan öppnade ”Alice Bar”. 

Där dricker man cocktails & mocktails, äter plock från barmenyn som Melker Andersson komponerat, samtidigt som man har hela Baggensfjärden i sitt blickfång.  

Alice Bar är en direkt hommage till Alice Wallenberg och Knut Agaton som en gång lät uppföra den ståtliga vita byggnaden med sina svarta tinnar och torn.  

Den ursprungliga idén var att inge en känsla av att komma till franska rivieran, av lyx och flärd – än idag finns den lyxiga känslan kvar men ihop med en behaglig ”hemma hos” känsla i ett anrikt och hållbart koncept.  

Big Meeting 

På Grand Hotel Saltsjöbaden finns de där sällsynta möjligheterna att ta hand om större möten utan att deltagarna känner sig infösta i en kongresshall. Upp till 280 personer ryms i biosittningen med utsikt över Hotellvikens vatten. All teknik finns tillgänglig inklusive en mörkläggningsanordning, och effekten av att avhandla avgörande frågor i avskildhet för att sen bryta av med en storslagen utsikt, är helt överlägsen.

 — Fortfarande jobbar många på distans och man möts via olika digitala plattformar, ett inslag som vi vet kommer att stanna kvar i mötesvärlden. 

Sedan de nya förutsättningarna kom har vi därför uppdaterat ny teknik i alla våra mötes- och konferenslokaler som gör det möjligt att anpassa oss till olika slag av sammankomster.   

 Till exempel genom att få med alla medarbetare i ett smart hybridmöte från vår inspirerande miljö härute. 

Det är ett oerhört smidigt sätt att träffas på för att upprätthålla kreativa digitala möten. 

—Men vi välkomnar mer än någonsin det vi har utrymme för –  stora möten och gatherings, som fullt ut kan nyttja alla våra utrymmen som bjuder på rymd och volym.  

Grand Christmas 

Helt plötsligt har vi julen framför oss, efterlängtad och i år speciellt mycket för många av oss efter den egendomliga tid vi gått igenom.      

 På Grand Hotel Saltsjöbaden är julen och julens dekorationer en alldeles speciell upplevelse.  

— Vi känner alla här att vi vile till att julen blir så fin och dekorativ som det bara går, berättar Katarina. 

—Och så enormt glada att kunna få presentera Melker Andersson som återigen skapar vårt julbord som senast blev en sådan total succé. 

Först glöggen med tilltugg som serveras i Knuts vardagsrum innan det blir dags att njuta av julbordet som blir en generös upplevelse för alla sinnen. 

Här hittar ni alla favoriter, som klassiker man inte vill vara utan, ihop med en mix av nyheter och många vegetariska och veganska rätter.  

Och i hotellets praktfulla och eleganta matsalar som andas anrik tradition har man gott om plats för såväl mindre som stora konferenssällskap. 

I paketet Grand Christmas, ingår även entré till Grand Spa samt lån av badrock och tofflor. Efter en god natts sömn väntar en ”Grand frukost” där du hittar allt från äggröran, criossanter, till hemlagad, lufttorkad tellichykorv. 

Köket

Maten och köket är och har alltid varit en viktig del på Grand Hotell Saltsjöbaden. 

—Gustaf Otterberg som tidigare var köksmästare på bland annat Guide Michelin-prisade Ekstedt och även restaurang Leiontornet är den som skapar menyerna här idag.  

Fysiska möten bygger relationer och gör det lättare att förstå och läsa av varandra. 

Upplevelser – gärna utomhus. 
När vi får ses igen kommer upplevelsen och att roligt ihop vara än mer i fokus. Starka koncept och en paketering av utomhusaktiviteter som till exempel utekonferenser, kallbad och skogsbad. 

Upplev skärgården på nära håll
Du bor i en pampig och anrik miljö, omgiven av natur och med utsikt över den ständigt föränderliga Baggensfjärden. Hotellet byggdes år 1893 av familjen Wallenberg, som ville skapa känslan av en svensk Riviera med inspiration av Monte Carlo. 

Stunder med rofyllda moments på spaavdelningen
På det avkopplande spaet varvar du ner med ett dopp i poolen, en stund i bastun eller i jacuzzin. Det erbjuds även ett brett urval av behandlingar. 

Njut av matupplevelser
Inled morgonen med hotellets generösa frukostbuffé som serveras i Franska matsalen. Senare under dagen kan ni även njuta av lunch och middag tillagad av prisbelönta kockar på säsongsbetonade ingredienser.

Faciliteter 
– Restaurang 
– Bar 
– Spaavdelning 
– Gym 
– Yogapass

Vi längtar efter att få välkomna er.

Grand Hotel Saltsjöbaden