Gastrotek Zink – En levande kvarterskrog mitt i city

Äntligen har Sverige och världen öppnat upp igen. Nu kan man gå på restauranger i stort sett när man vill. Men bord rekommenderas att bokas i god tid innan, för nu vill alla gå på restaurang och det är väldigt fullbokat. Gastrotek Zink kan starkt rekommenderas för ditt framtida restaurangbesök för ditt smaksinne. Det är verkligen en levande kvarterskrog med hjärtat i matglädjen och gemenskapen runt bordet. Här är man lika välkommen för något snabbt och enkelt i baren en tisdag, som en stökig lördagsmiddag eller en bubblig drink inpå småtimmarna. Råvarorna, maten och drycken är kärnan – men det är samtalen kring borden, sorlet i baren och gemenskapen de lever för. 

GRILLEN I CENTRUM 

På Gastrotek Zink får man ta del av glädje, tradition, kvalitet och enkelhet. Svårare än så behöver det inte vara. Men kanske viktigast av allt är naturligtvis att det ska kännas välkomnande och okomplicerat. Bakom Gastrotek Zinks mathantverk står köksmästare Rune Ballote med sitt team. Grillen är kökets hjärta och menyns inspiration har hämtats från Baskien i Spanien, Toscanas böljande kullar, Provence matkultur och kusterna vid San Fransisco.

De krånglar inte till det, utan låter råvarorna tala för sig själva och uppdaterar menyn efter säsong, tillgång och humör. Här serveras mycket grönt, köttet kommer i största möjliga mån från svenska köttbönder, de hängmörar själva och handplockar charkuterierna från utvalda gårdar i Spanien, Italien och Frankrike. 

UPPLEVELSE FÖR BÅDE ÖGAT OCH SMAKLÖKARNA 

Maten är rakt igenom väldigt smakrik och fint upplagd. Det är en upplevelse för både ögat och smaklökarna. De har precis en ny höstmeny med många trevliga rätter efter säsongen. 

SHARING IS CARING 

De erbjuder flera rätter som är perfekta att dela på. Eller egentligen går alla rätter att dela på. En charkbricka är alltid klassisk med goda ostar och charkuterier och serverades med gott bröd. Ett glas husets champagne passar alltid fint till charkuterier. 

Vidare vill man ju äta sig genom hela deras meny när man ser den, men deras Kantarelltoast och Stracciatella kan starkt rekommenderas, likaså Oxtartaren. 

Surf´N Turf är ju klassisk att dela på. Gastrotek Zinks Surf´N Turf innehåller grillat bäckenlock av gris, pilgrimsmussla, bläckfisk, chimichurri, aioli, en gudomlig kålsallad och pommes frites. 

FIN SERVICE 

Ett lyckat restaurangbesök är ju inte helt perfekt om inte servicen är bra. Vi hade nöjet att få trevliga Jacob som servitör. Han guidade oss igenom de trevliga rätterna och komponerade middagen med riktigt goda viner till de olika rätterna. 

HITTA HIT 

Gastrotek Zink 
Grev Turegatan 20, Stockholm  

Skrivet av: Lina Sjölund som är resebloggare och reseskribent. Kika in på hennes blogg: liniztravel.com/  

Läs fler artiklar om mat och dryck här.