”Best of Every Season” – Omakase by Roku Gin

Under våren och sommaren tar Roku Gin över i baren på restaurang Kasai i Stockholm med en färgsprakande hyllning till Japan. Den 25 mars lanserar Roku Gin i samarbete med Kasai en unik dryck- och matupplevelse. En skräddarsydd Omakase-inspirerad avsmakningsmeny som inkluderar fyra signaturdrinkar med Roku Gin väl ihopparade med fyra matserveringar signerade restaurang Kasai. Varje drink är inspirerad av en årstid, något som också kommer att återspeglas i installationer i baren med de säsongsbetonade växter och blommor som ingår i Roku Gin.  

Omakse betyder ”jag lämnar det åt er att bestämma” på japanska och är ett vanligt förekommande serveringssätt i Japan. Gästen kan luta sig tillbaka och avnjuta en upplevelse bestående av fyra cocktails i kombination med fyra matserveringar, framtagna för att passa drycken. Drinkarna har noggrant tagits fram av Kasais mixolog Chris Grøtvedt i samråd med Roku Gins nordiska Brand ambassador Joakim Liljekvist.   

”Gästen kommer att tas med på en unik smakupplevelse i en spektakulär miljö speciellt framtagen för detta koncept som återspeglar de sex huvudingredienserna från det japanska växtriket som är bärande i Roku Gin.” säger Joakim Liljekvist.  

Roku, som betyder siffran 6 på japanska, har fått sitt namn efter de sex speciella ingredienserna från det japanska växtriket som används för att smaksätta ginen: körsbärsblommor och körsbärsblad (sakura), senchate, gyokurote, sanshopeppar och yuzu. Var och en av de japanska ingredienserna skördas i säsong när de är som allra bäst och tas direkt från de bästa odlingsområdena i Japan för att säkerställa fräschören och smaken. Då de olika ingredienserna mognar under olika delar av året får årets samtliga fyra årstider stor betydelse för Roku Gin. 

”Roku Gin x Kasais nya meny är helt unik och något som jag är stolt över att ha varit en del av att ta fram. Tillsammans med barteamet har vi lyckats skapa cocktails där den japanska historien och kulturen kombineras med nya smaker, kreativa presentationer och a moment of surprise! Det ska vara kul att dricka cocktails och det kan jag garantera att det kommer att vara med detta koncept” säger Chris Grøtvedt, Mixolog på Kasai. 

”Best of Every Season” – Omakase by Roku Gin kommer att finnas att uppleva fram till sista september 2022. Boka gör man på Kasais hemsida eller per telefon.