Bergen Harbour Hotel blir WorldHotels Crafted Collections första hotell i Norge

Hotellet, som ligger i hjärtat av Bergen och med utsikt över hamnen, blir WorldHotels Crafted Collections första hotell i Norge. Med sitt perfekta läge, närheten till stadens spännande utbud och hotellets personliga service, ser man hotellet som ett perfekt startskott på etableringen av kollektionen i Norge.

”Det känns otroligt bra att vi kan presentera Bergen Harbour Hotel som vårt första hotell i Norge under kollektionen WorldHotels Crafted Collection. Bergen är ett spännande resmål med ett stortutbud med upplevelser och ställen att besöka. Hotellet som genomsyras av en familjär känsla och med personlig service utgör ett bra exempel på det vi efterfrågar i våra Crafted-hotell”, säger Johan Michelson, VD BWH Hotel Group Skandinavien.

Hotellet ligger centralt i en vacker byggnad från 1913 där 50 fullt utrustade och snyggt inredda rum ryms, vissa med utsikt över hamnen och staden. Hotellet erbjuder allt från fri tillgång till gym och lånecyklar, till asiatisk mat på Restaurang Soya och skummande dryck på ölbaren Belgio. Hotellets stora fokus ligger dock på den personliga servicen, där målet är att gästen ska känna sig som hemma och alltid erbjudas det lilla extra.

”Vi öppnade hotellet 2017 och att nu vara en del av en hotellgrupp med ett starkt lojalitetsprogram och med många viktiga företagsavtal på den norska marknaden, känns både rätt och viktigt för oss. Vårt koncept bygger på att ge våra gäster en genuin, oförglömlig och personlig service där vi ser till att erbjuda det lilla extra – något som vi vet uppskattas av både våra befintliga och nya gäster”, säger Jan Petter Eilertson, VD Bergen Harbour Group.

Det finns mycket att utforska i Bergen, här ligger bland annat den vackra kajen Bryggen som är med på UNESCO:s världsarvslista. Här finns även en stor fiskmarknad och den välkända bergbanan Floyebanan – allt på bekvämt gångavstånd från hotellet. WorldHotels Crafted Collection är en ny generation av lifestyle-hotell för gästen som älskar kreativitet och som söker upplevelser utöver det vanliga. Oavsett coolt, urbant, stiligt eller chict är den gemensamma nämnaren för Crafted Collection-hotellen att ett koncept, tema eller en historia ligger till grund för hotellets idé.