Air Corsica möter efterfrågan på solresor – lanserar direktlinje till Korsika från Landvetter

Göteborg Landvetter Airport får ytterligare tillskott i utrikestrafiken under sommarsäsongen. I början av juni lanserar Medelhavsbolaget Air Corsica en ny direktlinje mellan Göteborg och den franska ön Korsika.

I början av 2020 annonserade Air Corsica en ny förbindelse mellan Göteborg och Bastia men på grund av pandemin flyttades trafikstarten fram. Nu etablerar sig Korsikas största flygbolag på den svenska marknaden och Göteborg Landvetter och lanserar direkttrafik till medelhavets fjärde största ö under elva veckor i sommar.

Direktlinjen mellan Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Bastia Airport (BIA) på den nordöstra delen av ön, kommer att trafikeras en gång i veckan på lördagar mellan den 11 juni och 20 augusti. Sträckan kommer att flygas med en Airbus A320neo och har en flygtid på cirka 2,5 timmar. Majoriteten av sätena är chartrade av svenska researrangören Langley.

I takt med att tillgängligheten har ökat, har Korsika blivit ett alltmer populärt turistmål från Sverige. Det är inte bara att besöka Napoleon Bonapartes födelseplats som lockar utan också den storslagna naturen, härliga stränderna och den franska maten.